Leeuwarder Zwaluwen moeizaam voorbij SC Veenwouden · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Leeuwarder Zwaluwen moeizaam voorbij SC Veenwouden

zondag 21 april 2019

Koploper Leeuwarder Zwaluwen liep geen schade op door met 1-2 te winnen in Feanwalden. De thuisclub miste door blessures maar liefst acht spelers en koos daarom om te gaan spelen met een versterkte defensie.

Een uur lang wist SCV stand te houden maar uiteindelijk moest het toch haar meerdere erkennen in de koploper. Het kwalitatief betere Zwaluwen mocht aanvallen van de thuisclub maar het compact verdedigende SCV gaf in de eerste helft niets weg. De thuisclub was in de 35e minuut alleen gevaarlijk met een vrije trap van Andries Hoekstra die net over ging. Zwaluwen kreeg in de 45e minuut nog een mogelijkheid maar doelman Coenraad van der Mark wist Robbin Kleefstra van scoren af te houden. In de 52e minuut nam de thuisclub brutaal de leiding toen Arjen Haringsma met een dieptepass Stefan Jan Sijtsma bediende die vrij voor de keeper beheerst raak schoot:1-0.

Vijf minuten later was de stand weer in evenwicht toen er na een corner van Michael Grendel een enorme scrimmage bij de tweede paal ontstond. Uiteindelijk was het Andre Landman die de bal in het doel wist te frommelen:1-1 In de 60e minuut werd het 1-2 toen een vrije trap van Michael Grendel door Jelke Jaap de Roos uit de doelmond werd gekopt waarna Arton Musliu vanaf de rand van de zestien fraai raak schoot. In de 74e minuut moest SCV met tien man verder toen Andries Hoekstra met tweemaal geel het veld moest verlaten.

De koploper kreeg daarna de ruimte en kreeg nog een viertal goede mogelijkheden via de gebroeders Musliu maar doelman Coenraad van der Mark wist met een paar uitstekende reddingen verdere treffers te voorkomen. Ondanks het verlies kan SCV met een goed gevoel terug kijken op deze wedstrijd waarin het tenminste weer de nodige strijdlust wist te tonen. Volgende week is er geen voetbal maar op 4 mei ontvangt SCV Nijland. Hopelijk zijn de meeste geblesseerde spelers dan weer hersteld en kan het op jacht gaan naar de nog benodigde drie punten om het tweede klasse schap definitief veilig te stellen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00