Leonie Bentveld op hoogste podium

Zondag 31-12-2017
BREDA / BENSCHOP - In de eerste week van de kerstvakantie had Leonie Bentveld op de dag na kerst een avondrit in Breda. Hier beginnen de wedstrijden pas zodra het begint te schemeren. Ook voor de renners is het een hele aparte ervaring alhoewel er genoeg verlichting rond het parcours was. Hier verschenen maar liefst 50 renners aan de start en Leonie ging als vierde het veld in.

De 2 mannelijke koplopers gingen er als een speer van door en waren niet meer in te halen. Tussen Leonie en de nummer 3 van de jongens werd een stevige strijd gestreden. Op het technisch moeilijke parcours wist Leonie uiteindelijk de jongen achter zich te laten en zodoende als derde te eindigen. Twee dagen later stond er een wedstrijd in het Utrechtse Benschop op het programma. Hier stonden slechts 29 renners aan de start. Het parcours was niet echt technisch en zodoende waren de renners die het van snelheid moesten hebben in het voordeel.

Uiteindelijk werd de wedstrijd in de eindsprint beslist en werd Leonie, net als in Breda, derde. Hier mocht ze dus ook weer op het hoogste podium plaats nemen aangezien zij als eerste meisje eindigde. Dat het seizoen voor Leonie tot nu toe voorspoedig verloopt blijkt wel uit het feit dat zij alle wedstrijden waaraan zij deelgenomen heeft als eerste meisje is geëindigd. Nog even en dan kan zij zich klaar maken voor het NK veldrijden jeugd 2018 dat op 27 januari gehouden wordt in Hoogeveen. Leonie rijdt bij WV Otto Ebbens.

© Verslag: Bernard Bentveld

 

terug naar overzicht
Leonie Bentveld op hoogste podium
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie