VIDEO: Herdenking Jan Binnes in MFC Hûsterwâld in Oudwoude

Zondag 17-02-2019
OUDWOUDE - Meer dan 100 mensen uit Aldwald kwamen naar het MFC Hûsterwâld om de lezing van Oebele Vries over Jan Binnes te horen. De zaal was te klein voor de grote toestroom. Sjoerd Hoekstra, voorzitter van Doarpsbelang van Aldwald, was in zijn nopjes.

Oebele Vries gaf in een mooie lezing weer hoe vooral de laatste week voor de onthoofding van Jan Binnes was geweest. Daarna kwam Piter Wilkens, hij heeft de rol van Jan Binnes in het stuk deze zomer over het Kollumer Oproer, met een aantal prachtige liedjes over het wel en wee van de bewoners van Fryslân, ook in het verleden in de spitkeet periode. Aan het eind van de middag werden er 4 bewoners van de Jan Binneswei gelukkig gemaakt met een gratis ticket voor het spektakel deze zomer.

Uit een grote koffie bus werden de winnende kaarten getrokken door Sjoerd Hoekstra. De geslaagde middag eindigde met een oproep om maandag allemaal de (liefst) Friese vlag uit te steken ter herinnering aan de held van Aldwald, Jan Binnes.

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) Video: Kollumer Oproerterug naar overzicht
Herdenking Jan Binnes in MFC Hûsterwâld in OudwoudeHerdenking Jan Binnes in MFC Hûsterwâld in OudwoudeMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Ulbe de Jong

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie