Liander kan geen stroom garanderen: Leerlingen Dockinga VMBO-GT en Havo/VWO maandag vrij · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Liander kan geen stroom garanderen: Leerlingen Dockinga VMBO-GT en Havo/VWO maandag vrij

donderdag 26 januari 2023

DOKKUM – De leerlingen van Dockinga College VMBO-GT en Havo/VWO hebben aanstaande maandag een roostervrije dag gekregen van de schoolleiding. Aanleiding is dat Liander maandag 30 januari geen stroomvoorziening kan garanderen aan de schoollocaties aan de Woudweg in Dokkum. 

In de brief die in handen is van RTV NOF, schrijft het Dockinga College dat het bericht woensdag ‘volledig onverwacht’ kwam. “In eerste instantie leek het in de berichtgeving van Liander te gaan om louter het bestuursbureau van Fierder Onderwijs (Woudweg 140). Bij navraag bleek het echter om alle gebouwen te gaan die in gebruik zijn door het Dockinga College voor GT en Havo/VWO (dus exclusief de VAK-school!). Uiterst vervelend en ongewenst”, zo staat in de brief die is verstuurd naar alle ouders en verzorgers van de leerlingen van de school.

Volgens de schoolleiding waren de mogelijkheden om op korte termijn voor alle leerlingen nog een alternatief onderwijsaanbod vorm te geven, te beperkt. “We denken dat we daarmee leerlingen en personeelsleden overvragen”, wordt er toegevoegd in de brief. “Vandaar dat we zojuist (donderdag red.) het besluit hebben genomen om een extra roostervrije dag in te plannen. Leerlingen hoeven dus maandag a.s. niet naar school te komen en kunnen thuis werken aan hun schoolwerk. We vragen uw begrip voor deze onvoorziene vorm van overmacht. Het spreekt voor zich dat
wij daar waar dat nodig is ‘verloren’ lestijd op gepaste wijze anders zullen aanbieden of compenseren.”

Liander is gevraagd naar wat de precieze aanleiding is dat de stroom niet gegarandeerd kan worden. Uit hun berichtgeving vrijdagmiddag blijkt, dat er wel gewoon stroom is. Echter is er per abuis een brief gestuurd naar de school. Meer informatie hier.

 

Auteur: Ben de Jager | RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Liander kan geen stroom garanderen: Leerlingen Dockinga VMBO-GT en Havo/VWO maandag vrij · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio