Libertas verrast eredivisionist Drachtster Boys VR1

Zondag 18-08-2019
DRACHTEN - Hoewel trainers vaak geen conclusies verbinden aan de resultaten van oefenwedstrijden, was de verdiende overwinning (2-3) van Libertas VR1 op Drachtster Boy VR1 in meerdere opzichten een noviteit.

Ten eerste omdat dit de eerste (oefen)wedstrijd was in het prille bestaan van deze zaalvoetbalvereniging, die direct in winst werd omgezet. Ten tweede omdat alle speelsters nog nooit – met uitzonderingen van toernooien – in een reguliere wedstrijd van de Drachtster hadden gewonnen. Kortom blije gezichten in het kamp van het technisch duo Romke Wielstra en Jouke Dantuma.

Ook Esther van Toledo (Drachtster Boys) verliet uiteindelijk met een brede glimlach de Snij Noord hal. De international gaf – na meer dan een jaar blessureleed – met twee goals, direct haar visitekaartje af. Desondanks wist Libertas er eentje meer te scoren. Sam Bosma tekende voor het eerste doelpunt en uitblinkster Marije Miedema drukte twee keer de bal keihard af. Beide teams hadden wellicht meer doelpunten kunnen scoren. Met name debutant Inge Konst was bij vele counters betrokken. Nadat een andere debutant, Esther Dekker, nieuw schoeisel aantrok, toonde zij in haar eerste wedstrijd direct haar kwaliteiten.

Dat gold zeker ook voor Linda Bosma en keepster Romy Elsinga, die al tijdens de warming-up haar handen lekker kon opwarmen. Thirza Leistra speelde als slot op de deur weer bijna foutloos. Aanvoerster Marissa Elzinga lijkt haar topvorm die zij aan het einde van het vorig seizoen etaleerde, mee te nemen naar het nieuwe seizoen. Aanstaande woensdag is Drs. Vijfje VR1 de volgende tegenstander. De wedstrijd begint om 18.45 uur in het ACLO sportcentrum te Groningen. Op de facebookpagina staan nog veel meer foto’s van deze wedstrijd

terug naar overzicht
Libertas verrast eredivisionist Drachtster Boys VR1Libertas verrast eredivisionist Drachtster Boys VR1Verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de vries

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie