VIDEO: Libertas VR1 koploper in de hoofklasse

Zaterdag 18-01-2020
DE WESTEREEN - Geheel volgens de verwachting won Libertas VR1 het onderlinge competitieduel tegen het tweede team van deze nieuwe zaalvoetbalvereniging. Even leek het een walk-over te worden, want al na twee minuten stond er een 0-2 score op de teller door twee rake treffers van Sam Bosma. Maar op wilskracht vocht VR2 zich terug in de wedstrijd. Neeltsje Visser zorgde met een prachtige doelpunt voor de aansluitingstreffer.

Met veel inzet en wilskracht ging het team van Johannes de Jong op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg zeker ook kansen, maar dan wordt het verschil zichtbaar met het eerste team. De speelsters van Romke Wielstra bleven rustig combineren en geduldig wachten op de kansen. Nog voor rust werd de voorsprong uitgebreid met twee doelpunten. Ook nu mocht Sam Bosma haar naam achter beide doelpunten laten schrijven.

In de tweede helft was het Mariska Bosma die in de eerste de beste aanval de voorsprong van VR1 vergrootte: 5-1. Daarna volgde weer een onstuimig offensief van VR2 wat resulteerde in een doelpunt van ‘trochsetter’ Jildou Koning. Vervolgens namen de speelsters van Libertas VR1 langzamerhand het heft weer in handen, maar met name door sterk keeperswerk van Marianne Fokkema bleef de schade beperkt bij het clubgenoten. Alleen Marissa Elzinga wist nog een doelpuntje mee te pikken, waardoor de eindstand 6-2 werd.

Voorafgaande deze wedstrijd werden speelsters, vrijwilligers en sponsors getrakteerd op een Chinees buffet. Voorzitter Hans de Jong blikte nog even terug op het eerste halfjaar van Libertas. Teammanager Jouke Dantuma gaf een doorkijkje naar de toekomst. Voor meer prachtige foto’s: zie facebooksite van Meint de Vries. Door het verrassende verlies van koploper Drachtster Boys tegen Exstudiantes is Libertas VR1 de nieuwe koploper. De stand bovenin de hoofdklasse is als volgt:

Libertas VR1 10 gesp. 28 pnt
Drachtster Boys VR2 12 gesp. 27 pnt
Exstudiantes VR1 10 gesp. 18 pntterug naar overzicht
Libertas VR1 koploper in de hoofklasseLibertas VR1 koploper in de hoofklasseLibertas VR1 koploper in de hoofklasse
© Foto's: Meint de Vries

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie