Meint de Vries

maandag 27 januari 2020

Geen grote tactische bespiegelingen deze keer tijdens de wedstrijdbespreking, waar de nadruk voornamelijk lag op het woordje ‘focus’. Dit ontbreekt volgens coach Romke Wielstra af en toe bij zijn pupillen. De boodschap was niet aan dovemansoren gericht, want de concentratie was deze keer 99%, waardoor Libertas, mede dankzij een ijzersterke tweede helft met 5-1 won van de nummer vier op de ranglijst, Drs. Vijfje VR2.

Al in de eerste minuut kwam Libertas op voorsprong door een doelpunt van covergirl en uitblinkster Sam Bosma. Door haar onverwachte acties is zij vaak niet af te stoppen. De 1-0 illustreerde maar weer eens haar kwaliteiten. Na deze treffer speelde Drs. Vijfje iets meer teruggetrokken, waarschijnlijk om een dik pak slaag te voorkomen. Libertas liet zich niet uit de tent lokken, bleef geduldig en liet de bal in een hoog tempo circuleren. Het onmachtige Vijfje kon zich alleen maar beperken tot tegenhouden en kwam nauwelijks in de buurt van Romy ‘Pinkman’ Elsenga.

Na rust viel het doek al snel voor de Groningse studenten, nadat Sam Bosma via een snelle aanval de stand verdubbelde. De derde treffer was ook weer van een hoog schoonheidsgehalte. Sam Bosma verscheen weer eens voor de keeper, maar zag in haar ooghoek Esther Dekker in betere positie staan. De Drachtster wist daarna onberispelijk het karwei af te maken. Een afstandspoeier van Sam Bosma was goed voor de vierde goal, daarna eiste Sam Bosma ook de 5-0 op. Toen verliet de focus van de Libertas speelsters even de Sikkemahal in de Westereen. Vijfje profiteerde hier optimaal van: 5-1. Dit werd tevens de eindstand. De meest onopvallende persoon tijdens deze wedstrijd was scheidsrechter Braaksma. Hij floot een perfecte wedstrijd. De wedstrijdsponsor was deze keer Spar Boonstra uit Dokkum. Vrijdagavond staat de kwartfinale in de strijd om de KNVB-beker (district Noord) op het programma. Dan ontmoet Libertas om 20.00 uur in de eigen thuishal Sint Annaparochie.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00