Libertas VR1 walst over Broekster Boys VR1 heen

Dinsdag 18-02-2020
DAMWÂLD - Het was louter aan keepster Alie Veenstra te danken dat Libertas niet met dubbele cijfers Broekster Boys versloeg. De kleine keepster uit De Westereen wist de ene kans na de andere onschadelijk te maken. Toch kon zij ook niet voorkomen dat Libertas de Dantumadielse derby met maar liefst 8-0 won. Het klassenverschil was domweg te groot.

Na drie minuten spelen had Libertas de wedstrijd al moeten beslissen. Drie grote kansen werden verkwanseld. Toch ging het super gemotiveerde team van coach Romke Wielstra met een 2-0 voorsprong rusten. Doelpuntenmakers waren Silke van der Wal en Renza Dijkstra.

In de tweede helft was het machtsvertoon nog groter. Er was geen houden meer aan voor de defensie van Broekster Boys. Op alle fronten werden ze afgetroefd: snelheid, techniek, tactiek, omschakeling, baltempo etc. Dit resulteerde in een voetbalshow met doelpunten van Linda Bosma, Renza Dijkstra, Esther Dekker, Ellen Fokkema en Sam Bosma (2).

Door deze overwinning heeft Libertas zich geplaatst voor de nacompetitie die recht geeft op een plek in de eredivisie. Maar de speelsters willen meer; het kampioenschap! Uit de resterende vier wedstrijden moeten hiervoor nog zes punten worden behaald.

terug naar overzicht
Het was aan keepster Alie Veenstra te danken dat Libertas VR1 niet met dubbele cijfers Broekster Boys VR1 versloeg
© Foto's: Meint de Vries

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie