Lichtpunt en zorg-speeddates in Weekend Nieuwsshow

Maandag 12-03-2018
DE WESTEREEN - Het radioprogramma De Weekend Nieuwsshow behandelde zaterdag opnieuw een aantal interessante onderwerpen. Zo ging het over speeddates in de zorgsector, inloopavonden van de ChristenUnie en de heropbouw van het Lichtpunt. 

Coördinator Feike Kooistra van het Lichtpunt in Kollumerzwaag kwam langs om te vertellen over hoe het nu met het Lichtpunt gaat. In december was er brand in één van de twee woonplekken van het opvangcentrum. Kooistra vertelde dat de opbouw van de opvang langer duurt dan verwacht: ,,Maar het komt goed!”.

De Christenunie organiseert inloopavonden om te peilen wat er zoal in de regio leeft. Organisator Alma Fennema was te gast om uitleg te geven. ,,Als we weten wat mensen belangrijk vinden, kunnen we dat meenemen in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie”.

Om meer mensen warm te maken voor een baan in de zorgsector komen er speeddates bij zorginstellingen. Nyncke Woudstra van de Kwadrant Groep kwam hierover vertellen. Ook Boukje Jansma-Brander was te gast. Zij had het over het project ‘mantelzorgmaatjes’.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

 

 

terug naar overzicht
Feike Kooistra, coördinator van het Lichtpunt in KollumerzwaagAlma Fennema, lid werkgroep en voormalig raadslid in Dongeradeel
© Foto's: Annamaria Jacobs


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie