Lokale steun gevraagd voor nieuwe recyclewinkel Estafette in Burgum · Foto('s): Burgumestafettte
  Burgumestafettte

Lokale steun gevraagd voor nieuwe recyclewinkel Estafette in Burgum

woensdag 15 september 2021

BURGUM – Na anderhalf jaar gedwongen sluiting en een zware tijd voor zowel de winkel als de vrijwilligers, komt de opening van de nieuwe winkel in zicht. Waar de deuren van het oude pand aan de Lageweg nog altijd dicht zijn, gaan in het najaar van 2021 de deuren van de nieuwe Estafette recyclewinkel open aan de W.M. Oppedijk van Veenweg 3. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de verbouwing, verduurzaming en inrichting van de nieuwe winkel.

Financieel is dit een heftige uitdaging voor de stichting. Om een vliegende start voor vrijwilligers én een aantrekkelijke winkel voor de klanten te kunnen maken organiseren een aantal vrijwilligers een crowdfundingactie voor de stichting.

Lokale steun
De gedwongen sluiting, de nieuwe locatie, de extra vrijwilligers en de partner organisaties zorgen voor nieuwe kansen maar ook voor een aantal uitdagingen. Vooral financieel was het zwaar. Om de nieuwe winkel een extra goede start te geven, hebben de vrijwilligers besloten een crowdfundingactie op touw te zetten. Ze hopen een mooi bedrag bij elkaar te krijgen van zowel lokale bewoners als collega-ondernemers. Hiermee willen ze de winkel extra goed aankleden, meer vrijwilligers een plek bieden en meer ruimte maken voor de unieke producten van de partners. Naast financiële donaties richten ze zich ook op hulp in de vorm van materialen voor de winkel en het aantrekken van nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilligster Lieke: “Estafette zit al bijna 25 jaar in het dorp, heeft voor veel mensen echt een maatschappelijke en sociale functie. Er is een grote groep vaste klanten en vrijwilligers. Estafette heeft er daarom voor gekozen trouw te blijven aan het dorp. Wij hopen dat die loyaliteit door het dorp en de regio gewaardeerd wordt en dat ze een klein stukje ‘hulp’ teruggeven nu dat zo nodig is. Of dat nu is door het geven van herbruikbare spullen, een paar uurtjes hulp of door een financiële donatie op de crowdfundingpagina van Estafette via de Geef.nl (die hiervoor speciaal is opgemaakt) te doen, alle hulp is welkom!”

Stoppen is geen optie
Vanaf het moment van sluiting is de vaste groep vrijwilligers doorgegaan in de winkel. Het werd al snel duidelijk dat ze niet zomaar thuis wilde afwachten tot ze weer open konden. Het sorteren en verkopen ging door en goedgekeurde spullen werden via Marktplaats of een andere Estafette recyclewinkel verkocht. Weggooien van spullen is een no-go voor de mensen van Estafette! Voor veel vrijwilligers is het werken bij Estafette ook een belangrijk onderdeel van hun week en onmisbaar voor de sociale contacten en mentale gezondheid. Wist je dat 75% van de vrijwilligers uit Burgum aan geeft dat ze er, sinds ze bij Estafette werken, lichamelijk en/of geestelijk op vooruit zijn gegaan? De andere 25% is hierin neutraal. Hoewel ze vol goede moed door hebben gewerkt, kijken ze enorm uit naar de opening van de nieuwe winkel. Van veel vaste klanten horen ze regelmatig dat de winkel echt gemist wordt.

Samen de schouders eronder
Naast de vrijwilligers zijn ook de vaste medewerkers druk bezig met de voorbereidingen van de nieuwe locatie. De afgelopen maanden is er geïnvesteerd in nieuwe samenwerkingen met lokale organisaties. Zo komen er bijzondere en duurzame producten in de winkel van Houtskuorre, Niemand aan de Zijlijn en Wurkmakker. Ook werken we samen met Going en AZC Drachten. Al deze partner organisaties hebben één ding gemeen: kansen bieden voor diegenen met afstand tot de arbeidsmarkt of maatschappij. Ook Estafette staat juist open voor degene die niet zomaar een werkplek kunnen vinden. Samen kijken naar wat er welk kan staat daarom voorop!

Direct doneren of meer informatie?
De link naar de donatiepagina vind je hier. Meer informatie de verbouwing en inrichting van de nieuwe winkel vind je hier en interviews met vrijwilligers en partners lees je hier

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Lokale steun gevraagd voor nieuwe recyclewinkel Estafette in Burgum · Foto('s): Burgumestafettte
  Burgumestafettte

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio