Loopgroep Dokkum actief in Berlijn · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Loopgroep Dokkum actief in Berlijn

dinsdag 08 oktober 2019

Op vrijdag 27 september vertrok Loopgroep Dokkum met een 9 personen richting Berlijn. Daarvan zouden 7 leden de bekende “BMW Berlin Marathon” gaan lopen.

Na aankomst in Berlijn werden eerst de startbewijzen opgehaald op de Expo waarna ze koers zetten naar hun hotel voor de komende 3 nachten. Op zaterdagmorgen stond er een ontbijtloop van 6km op de planning waarbij veel lopers de moeite hadden genomen om iets feestelijks aan te trekken.

Deze loop eindigde in het prachtige Olympisch Stadion. Op de zondag was het tijd voor het echte werk, om 09.15 uur zouden de eerste lopers van start gaan en de laatste zouden om 10.10 uur vertrekken. De start verliep droog, maar dat duurde niet lang, ze zouden hetzelfde weer hebben als in Nederland…..nat, nat en nog eens nat. Gedurende de hele marathon bleef het doorregenen. Maar dat mocht de pret niet drukken, het is tijdens het lopen genieten van de stad, de toeschouwers en de muziek!

Van de 7 lopers haalde helaas 1 de finish niet, deze moest bij 31 uitstappen met een flinke kuitblessure. Met toch 6 medailles op zak, konden de lopers van Loopgroep Dokkum maandag toch zeer tevreden huiswaarts keren! Tijdens de terugreis werden meteen weer plannen gemaakt voor de volgende marathon.

Loopgroep Dokkum actief in Berlijn · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?