Maand van de Mantelzorg in regio Noordoost-Fryslân · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Maand van de Mantelzorg in regio Noordoost-Fryslân

zondag 20 oktober 2019

Stichting Welzijn Het Bolwerk en Timpaan Welzijn organiseren in de hele maand november activiteiten voor, met en door mantelzorgers in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Zaterdag 2 november is de start met de ‘Dag van de Mantelzorg’.

Deze ‘Dag van de Mantelzorg’ vindt plaats in restaurant ‘Old Dutch’ in De Westereen en wordt om 9.45 uur geopend door wethouder Kees Wielstra van de gemeente Dantumadiel. Vervolgens kunnen de mantelzorgers genieten van een theatervoorstelling van Teake van der Meer. Aansluitend is er een luxe lunchbuffet.

Verhaal in Beeld
Bijzonder dit jaar tijdens de maand van de Mantelzorg is de reizende expositie ‘Verhaal in Beeld’ die in november en december op verschillende plekken te bezichtigen is. Deze expositie brengt verhalen in beeld van mantelzorgers die zorgen voor een naaste met een psychische kwetsbaarheid. De expositie wordt op 1 november in De Groen! (voormalig Groen van Prinsterschool in Dokkum) geopend door wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Noardeast-Fryslân. Een dag later is de expositie te zien tijdens de Dag van de Mantelzorg in De Westereen.

Mantelzorgmonologen
Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 november worden op verschillende plaatsen in de beide gemeenten bloemen uitgedeeld op scholen en op straat. Deze bloemen worden aangeboden met de vraag: ‘Kent u een mantelzorger aan wie u deze bloemen wilt geven?’ Dinsdag 5 november is er voor werkers in de (palliatieve) zorg, welzijn of in het sociaal domein een theatervoorstelling ‘De Mantelzorgmonologen’. De monologen zijn gebaseerd op werkelijke verhalen van mantelzorgers in de palliatieve fase.

Jonge mantelzorgers
Vrijdag 8 november is er voor de jonge mantelzorgers (12-25 jaar) een eenmalig mantelzorgcafé. Jongeren gaan met elkaar en met de gemeente in gesprek over hoe het is om op te groeien met zorg. Dit wordt gedaan in samenwerking met FAWAKA, Partoer en de gemeenten. Ook is er weer een FUN-uitje voor jonge mantelzorgers. Deze keer gaan de jongeren naar Virtual Reality Experience in Surhuisterveen. De datum wordt nog bekend gemaakt.

Laatste levensfase
Woensdag 20 november om 19.30 uur is er een themabijeenkomst ‘Mantelzorg in de laatste levensfase’ in samenwerking met de vereniging Palliatieve Terminale Zorg en Geestelijk verzorger Ina Sijtsma. Donderdag 21 november om 14.00 uur wordt er in de bibliotheek in Dokkum een informatiebijeenkomst gehouden over ‘Financiële regelingen’ voor mantelzorgers. Dinsdag 26 november staat het thema ‘Dementie en levenseinde’ centraal tijdens het Alzheimercafé. De maand wordt afgesloten met het mantelzorgcafé PLUS op woensdagavond 27 november met het thema ‘Wat geeft je kracht?’.

Meer informatie
Alle bij het mantelzorgsteunpunt geregistreerde mantelzorgers ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de ‘Dag van de Mantelzorg’ en informatie over de ‘Mantelzorgmaand’. Mantelzorgers die nog niet geregistreerd zijn kunnen contact opnemen met de contactpersoon in hun eigen regio. Voor actuele informatie over de verschillende activiteiten, zie www.het-bolwerk.eu. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Het Bolwerk, tel: 0519-292223 of info@het-bolwerk.eu.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact