Man ademt rook in tijdens bluspoging van schoorsteenbrand

Maandag 08-01-2018
BROEKSTERWâLD - Maandag aan het einde van de middag werd er rond 17:45 uur een schoorsteenbrand gemeld aan de Boargemaster Nautawei in Broeksterwâld. Brandweer Damwâld kwam met spoed ter plaatse, vlak daarna arriveerde ook de opgeroepen hoogwerker uit Dokkum.

De politie was inmiddels al ter plaatse en zorgde dat iedereen op veilige afstand stond. De bewoner was, voordat de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zelf al begonnen met blussen. Er werden een tiental poederblussers uit de buurt gehaald en hiermee werd getracht de brand te bestrijden.

Bij de bluswerkzaamheden is de man gewond geraakt. Hij ademde dusdanig veel rook in, dat hij met de ambulance overgebracht is naar het Medisch Centrum in Leeuwarden. Hoe ernstig de verwondingen waren is onbekend.

De brand was inmiddels overgeslagen naar het dak. Door de vlotte inzet van de brandweer was de brand vrij vlot uit. Tijdens de brand is er wel veel rook- en waterschade aan de woning ontstaan. De brandweer heeft een uitvoerige nacontrole gedaan, vanuit de hoogwerker én van binnen uit de woning. Zo kon men er zo goed als zeker van zijn dat de brand uit was.

terug naar overzicht
Man ademt rook in tijdens bluspoging van schoorsteenbrandMeer foto's: www.rtvnof.nl
© Foto's: Ben de Jager

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie