Mannenkoor Pro Rege in de Oosterkerk

Zondag 26-01-2020
KOLLUM - Zondagavond 28 januari was het Christelijk Mannenkoor Pro Rege uit Dokkum met zo’n negentig leden te gast bij de zondagavond zang in de Oosterkerk te Kollum.

Onder leiding van dirigent Jan Hibma. In de muziekwereld is Jan zeker geen onbekende want op 14 jarige leeftijd begon hij al met dirigeren. Ook speelde hij op jeugdige leeftijd mee in het Frysk fanfare orkest. Na de middelbare school studeerde hij aan de conservatoria van Leeuwarden en Hilversum.

In het dagelijks leven is Jan docent klein koper aan het Kunstencentrum Atrium in Sneek. Sinds 1996 is hij verbonden als dirigent van het interkerkelijk mannenkoor Edoza te Sneek. Naast nu 3 Friese mannenkoren is hij ook verbonden als dirigent bij enkele muziekverenigingen. Het koor is geen onbekende bij de Kollumers. De begeleiding van het geheel werd verzorgd door Anja Heikamp-Kommerie op het orgel en Ronald Postema op piano. De zangers komen uit Dongeradeel, Dantumadiel en Ferwerderadiel.

Mannenkoor is een christelijk koor dat veel optreedt in kerkdiensten van allerlei signatuur en bij andere gelegenheden. Daarnaast zingen zij geestelijke muziek en algemeen klassieke muziek. Een geslaagde avond met zo’n 200 bezoekers die naar dit prachtige koor luisteren.

terug naar overzicht
Mannenkoor Pro Rege in de OosterkerkMannenkoor Pro Rege in de OosterkerkMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie