Mark Bosma van Be Quick Dokkum stopt na seizoen als hoofdtrainer · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Mark Bosma van Be Quick Dokkum stopt na seizoen als hoofdtrainer

woensdag 24 november 2021

DOKKUM – Mark Bosma stopt na het lopende seizoen als hoofdtrainer bij Be Quick Dokkum. Het bestuur en de spelers wilden graag verder maar Bosma heeft besloten zijn contract niet te verlengen. Hij gaat na het seizoen eerst afstand nemen van het voetbal.

Bosma: “De pandemie en de maatregelen hebben invloed op mijn motivatie. Vorig seizoen werd snel afgebroken en dan je train wel en dan weer niet, en soms in twee- of viertallen. Ik heb daar wel moeite mee. Het heeft me aan het denken gezet. Ik werk al heel lang als trainer in de voetballerij. Ik wil nu tijd om te beraden wat mijn volgende stap en werkzaamheden zijn.”

De in Mantgum woonachtige trainer startte vorig seizoen bij de Dokkumer club. Dat seizoen werd na een uitstekende start met Be Quick Dokkum als koploper afgebroken vanwege de coronapandemie en niet meer uitgespeeld. Ook in het huidige seizoen loopt het prima. Met een jong team met veel zelf opgeleide spelers draait Be Quick Dokkum volop bovenin mee. Bosma: “Mijn beslissing staat helemaal los van Be Quick. Ik heb het hier echt uitstekend naar mijn zin. De spelersgroep, de staf, ik heb echt een goede click met de mensen en de club. De voorzieningen zijn hier ook top. Ik kan iedere trainer deze club aanraden. Dat maakte voor mij de beslissing ook heel moeilijk. Maar als ik iets doe, moet het met volle 100% overtuiging. Het is nu tijd voor wat anders.”

Mark Bosma gaat zich na het seizoen beraden over zijn toekomst. Hij heeft inmiddels een lange en succesvolle trainerscarrière achter de rug. Voorafgaand aan zijn periode bij Be Quick Dokkum was hij als hoofdtrainer werkzaam voor ’t Fean ’58, FVC, Leeuwarder Zwaluwen, Waterpoort Boys, FC Wolvega en LAC Frisia 1883. Hij wist als trainer maar liefst acht maal te promoveren en degradeerde nooit.

Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken Sjoerd Radersma van Be Quick Dokkum: “We hadden zeker door gewild met Mark. Hij is veeleisend en past zeer goed bij onze club en spelersgroep. Maar hij heeft hier goed over nagedacht. Daar hebben we begrip voor. We gaan nu vol energie met de groep en Mark en zijn staf het vervolg van het seizoen in.”

Mark Bosma is gemotiveerd om zijn periode bij Be Quick Dokkum goed af te sluiten: “We hebben al echt mooie stappen gezet. We hebben pech met blessures maar andere jongens krijgen hierdoor een kans en zij vullen het uitstekend in. Deze groep kan zich nog goed door ontwikkelen en wie weet wat we nog kunnen bereiken op de ranglijst.”

Be Quick Dokkum is gestart voor de werving van een geschikte opvolger.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio