Matig SC Veenwouden moeizaam voorbij Nijland · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Matig SC Veenwouden moeizaam voorbij Nijland

zondag 10 november 2019

In een meer spannende dan fraaie wedstrijd is SC Veenwouden erin geslaagd de drie punten mee te nemen uit Nijland, dat daardoor troosteloos met nul punten onderaan blijft staan. Onder moeilijke omstandigheden (glad veld en een stevige wind) was SCV de betere ploeg maar speelde het veel te slordig om veel gevaar te kunnen stichten.

De thuisclub liet in de eerste helft helemaal niets zien en zo werd het een saaie eerste helft met slechts twee hoogtepunten. Na een kwartier was SCV dichtbij de openingstreffer toen een corner van Jordy Weykamp leidde tot een scrimmage voor de goal waarna Stefan Jan Sijtsma van dichtbij kon inschieten maar de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald. In de 35e minuut viel de enige treffer van de wedstrijd toen Jordy Weykamp een vrije trap mocht nemen een paar meter over de middenlijn. Zijn schot op doel verraste doelman Irolt Biesma volkomen: 0-1.

Een treffer die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. In de tweede helft viel er iets mee te beleven maar hoogstaand werd het nimmer. SCV bleef de betere maar moest oppassen voor de counter met de gevaarlijke Nico Pieter Bonnema in de spits. Wytze Veenstra had het duel drie minuten na de rust in het slot kunnen gooien toen hij op maat bediend werd door Arjen Haringsma. Veenstra had de hoek maar voor het uitzoeken maar schoot wild hard tegen de lat. Nijland deed daarna iets terug via Jildert de Boer maar doelman Wytse Reitsma verwerkte het schot tot corner.

SCV kreeg daarna kansen via Rinse Procee (naast) en Arjen Haringsma (over en tegen de paal) maar het weigerde de wedstrijd te beslissen. Nijland werd in de slotfase dreigend via Sjoerd Talsma (naast) terwijl Jarin de Jong recht in handen van doelman Reitsma kopte. Nico Pieter Bonnema zag daarna zijn schot over het doel verdwijnen zodat SCV met de schrik vrijkwam en de overwinning uit het vuur sleepte in deze zeer matige partij voetbal. Door dit resultaat schoof SCV op naar de vierde plaats van de ranglijst.

© Verslag: Anne Machiela

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00