McDonald’s Dokkum en Burgemeester Kramer in de Weekend Nieuwsshow

Zondag 12-01-2020
DE WESTEREEN - In de Weekend Nieuwsshow hoorden we meer over de plannen voor de mogelijke McDonalds van wethouder Engbert van Esch. Afgelopen donderdag maakte hij aan de gemeenteraad bekend dat de fastfood-gigant wederom interesse heeft om zich te vestigen op de carpoolplaats bij Dokkum.

Na een enerverende eerste week keken we terug met Burgemeester Johannes Kramer, hoe hij deze heeft beleefd. Na de feestelijke installatie afgelopen maandag stond ook zijn eerste collegevergadering en raadsvergadering op het programma, dus veel tijd om bij te komen was er niet. Toch overheerst bij Kramer het warme en welkome gevoel dat hij kreeg aan het begin van zijn burgemeesterschap.

Ondernemer van de week was Meubelcentrale & Vloeren XXL Dokkum. Paul de Jong vertelde over de veelzijdigheid van zijn bedrijf, dat mensen die komen voor een vloer ook terecht kunnen voor meubels en andere accessoires. Zondagmiddag 19 januari om 15:00 uur geeft Anita Terpstra een lezing in Theaterkerk Nes over haar boek ‘Het huis vol’. Het boek gaat over grote gezinnen die tegenwoordig langzaam aan het uitsterven zijn. Anita haar beide ouders komen uit een groot gezin, dit was ook meteen de inspiratie voor haar boek. Ze verteld vele verhalen van haar ouders, ooms en tantes over het leven in een groot gezin.

Herbert Groenevelt van ROC Friese Poort vertelde over het Westereen Handelscentrum (WHC levensecht leren). Studenten maken hier deel uit van een samenwerking tussen lokale ondernemers, ROC Friese Poort, Bibliotheken Noord Fryslân, gemeente Dantumadiel en Kennislab Noordoost Friesland. Ze zorgen er onder andere voor dat nieuwe boeken worden gelamineerd en beschikbaar komen in de bibliotheek. Eigenaresse van NO SA uit De Westereen, Thea Eisma, kwam langs in de studio om te vertellen over haar bedrijf. Ze verkoopt alleen maar spullen die apart zijn en die ze zelf mooi vind. Het sociale aspect speelt een grote rol, klanten krijgen gratis koffie en er is een speciale ‘goede doelen pot’ in de winkel. Met het geld uit de pot doet Theo mooie dingen voor mensen die het moeilijk hebben.

Oreel Groep Hallum is genomineerd voor Verkiezing Friese Onderneming 2020. Sytse Oreel legde uit dat ze op basis van de afgelopen jaren genomineerd zijn voor deze prijs. Een hele eer natuurlijk als je bedrijf wordt erkend voor zijn prestaties. Op dinsdag 7 april 2020 wordt de winnaar bekend van de Verkiezing Friese Onderneming van het jaar. De komende weken kan iedereen historische plaatjes sparen bij Albert Heijn in Dokkum en Damwâld. Nanne van der Schaaf legde uit hoe het idee hiervoor is ontstaan. Het verzamelalbum bevat naast de vele plaatjes ook historische informatie over onze regio. Wanneer het album compleet is kan het ook goed worden gebruikt als geschiedenis boek.

De column van de week werd verzorgd door Freyan Bosma vanuit België. Hij ging door oude kranten en had het over onvrede. Verslaggever IJde Prins ging de regio in om de mening te peilen van mensen over verschillende onderwerpen. Zo vroeg hij mensen over de zorg, het vuurwerkverbod en wat er moet gebeuren met het pand van voormalig zwembad De Frosk.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Nanne van der Schaaf (AH Dokkum) over de nieuwe spaaractieThea Eisma van NO Sa uit De Westereen
© Foto's: RTV NOF

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie