MCL sluit dialysesatelliet Kollum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

MCL sluit dialysesatelliet Kollum

donderdag 09 juli 2020

KOLLUM – Op vrijdag 10 juli sluit de dialysesatelliet in Kollum. Het is elf jaar gehuisvest geweest in woonzorgcentrum Meckama State. De zorg voor dialysepatiënten zal voortaan plaatsvinden in Heerenveen en Leeuwarden. De sluiting van de dialysesatelliet was niet te vermijden. De capaciteit van de locatie werd de laatste jaren slechts voor een klein deel gebruikt.

In Kollum bestond  de capaciteit om 24 patiënten te dialyseren; in de praktijk maakten slechts zes patiënten gebruik van dialyse in Kollum. Het MCL staat voor de uitdaging om 21 miljoen euro om te buigen in drie jaar tijd. De sluiting van het dialysecentrum in Kollum is onderdeel van een groot pakket efficiencymaatregelen. De dialyselocaties Súdhaghe in Heerenveen en in MCL Leeuwarden blijven open.

MCL sluit dialysesatelliet Kollum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?