Medailles voor Turn- en Gymsport Dokkum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Medailles voor Turn- en Gymsport Dokkum

vrijdag 14 februari 2020

Op zaterdag 8 en zondag 9 februari was de tweede plaatsingswedstrijd van de derde divisie in Dalen. Namens Turn- en Gymsport Dokkum deden er veel turnsters mee.

Bij de categorie instap N3 werd het podium met een ruime voorsprong bezet met goud voor Silje van der Wal, zilver voor Mare Sinnema en brons voor Yfke Hannema. Mare van der Meulen won bij de pupillen 1 N3 zilver en Lieke van der Meer werd vierde. Lieke van der Wal werd bij de pupillen 2 N3 vierde. Thealde Holwerda turnde in verband met een blessure alleen de brug en haalde hier een toestelfinale. Anne Jeannette Bouma turnde zich naar de zesde plek bij de categorie jeugd N4. In de categorie junior D werd Ytsje de Roos zaterdag vierde en Delina van der Meulen eindigde op zondag op dezelfde plek. Welmoed van der Bij werd hier zestiende. Op zaterdag turnden Swany de Haan, Kristien Gommers en Rosanna Bouma bij senioren C. Swany werd zesde, Kristien dertiende en Rosanna veertiende. In de laatste ronde turnde Femke Damstra zich in dezelfde categorie ruim naar het goud. Er zijn goede prestaties neergezet en het is voor een aantal dames nog even afwachten op de doorstroming naar de landelijke halve finale.

In dit zelfde weekend werd de eerste kwalificatiewedstrijd van de eerste divisie en de kwartfinale van de categorie jeugd tweede divisie gehouden in Eindhoven. Nine Postma turnde in de categorie pupil N1 en Fenna Hoekstra in de jeugd tweede divisie. Beide dames turnden zich naar de elfde plek. Dané Koenen turnde zich bij de jeugd eerste divisie naar de zesde plek. Alle drie zijn ze al zeker van een plek in de landelijke halve finale.

Op de foto bovenaan: Ytsje de Roos en onderaan v.l.n.r. Mare Sinnema, Silje van der Wal, Yfke Hannema

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?