Medailles voor Turn- en Gymsport Dokkum

Vrijdag 14-02-2020
DALEN - Op zaterdag 8 en zondag 9 februari was de tweede plaatsingswedstrijd van de derde divisie in Dalen. Namens Turn- en Gymsport Dokkum deden er veel turnsters mee.

Bij de categorie instap N3 werd het podium met een ruime voorsprong bezet met goud voor Silje van der Wal, zilver voor Mare Sinnema en brons voor Yfke Hannema. Mare van der Meulen won bij de pupillen 1 N3 zilver en Lieke van der Meer werd vierde. Lieke van der Wal werd bij de pupillen 2 N3 vierde. Thealde Holwerda turnde in verband met een blessure alleen de brug en haalde hier een toestelfinale. Anne Jeannette Bouma turnde zich naar de zesde plek bij de categorie jeugd N4. In de categorie junior D werd Ytsje de Roos zaterdag vierde en Delina van der Meulen eindigde op zondag op dezelfde plek. Welmoed van der Bij werd hier zestiende. Op zaterdag turnden Swany de Haan, Kristien Gommers en Rosanna Bouma bij senioren C. Swany werd zesde, Kristien dertiende en Rosanna veertiende. In de laatste ronde turnde Femke Damstra zich in dezelfde categorie ruim naar het goud. Er zijn goede prestaties neergezet en het is voor een aantal dames nog even afwachten op de doorstroming naar de landelijke halve finale.

In dit zelfde weekend werd de eerste kwalificatiewedstrijd van de eerste divisie en de kwartfinale van de categorie jeugd tweede divisie gehouden in Eindhoven. Nine Postma turnde in de categorie pupil N1 en Fenna Hoekstra in de jeugd tweede divisie. Beide dames turnden zich naar de elfde plek. Dané Koenen turnde zich bij de jeugd eerste divisie naar de zesde plek. Alle drie zijn ze al zeker van een plek in de landelijke halve finale.

Op de foto bovenaan: Ytsje de Roos en onderaan v.l.n.r. Mare Sinnema, Silje van der Wal, Yfke Hannema

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie