VIDEO: Meer noodpompen tegen wateroverlast in de regio · Foto('s): Robin van der Land
  Robin van der Land

VIDEO: Meer noodpompen tegen wateroverlast in de regio

maandag 26 juli 2021

DE WESTEREEN – In de nacht van zaterdag op zondag viel er in korte tijd extreem veel regen in Noordoost-Fryslân. Op sommige plekken zelfs meer dan honderd millimeter in twaalf uur. Daarom heeft Wetterskip Fryslân noodpompen ingezet in Kuikhorne, Rohel, Twijzel en Surhuisterveen om de poldergemalen te ontlasten. Maandag draaien deze noodpompen door.

Inmiddels zijn ook op andere locaties noodpompen ingezet. Het water in de polders is al aan het zakken. Door het afvoeren van al dat water is de stroming sterker dan gebruikelijk in deze periode.

Bij locaties waar poldergemalen water afvoeren naar de Friese boezem (stelsel van sloten, vaarten en meren) en bij de afvoersluizen bij Dokkumer Nieuwe Zeilen en de Friese sluis bij Lemmer moet je dus rekening houden met een sterkere stroming als je hier vaart. Zwemmen in de buurt van gemalen of sluizen wordt altijd afgeraden vanwege de stroming. Voor de komende dagen wordt weer behoorlijk wat regen voorspeld. Het Wetterskip blijft daarom alert.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?