Met Keimpe de Krokodil op zoek naar weidevogels · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Met Keimpe de Krokodil op zoek naar weidevogels

dinsdag 26 juli 2022

LEEUWARDEN – Samen met IVN (Instituut Voor Natuureducatie) heeft de Afûk dit jaar een placemat/zoekposter en een boekje ontwikkeld, aansluitend bij het thema weidevogels: ‘Keimpe de Krokodil – Fûgelsop’. De Provincie Fryslân heeft de uitvoering van weidevogeleducatie – een onderdeel van het weidevogelbeleid – bij IVN Fryslân belegd. IVN geeft hier invulling aan door op verschillende manieren kinderen en volwassenen te interesseren voor weidevogels en zocht voor dit project de samenwerking met de Afûk. De komende weken zullen ruim 120 horeca- en toeristische bedrijven pakketjes ontvangen met daarin het materiaal van Keimpe; om uit te delen aan (jonge) gasten. Zo hoopt IVM de verwondering voor deze unieke vogels aan te wakkeren.

Keimpe de Krokodil
Keimpe beleeft zijn avonturen in het Fries. Hij is gek op lezen, want door te lezen kun je de mooiste avonturen beleven en allerlei dingen ontdekken. Het verhaaltje over Keimpe is in het Fries. De informatie om het verhaal heen én de zoekplaat in het boekje en achterop de placemat zijn meertalig en zorgen ervoor dat dit pakketje interessant is voor iedereen die in Fryslân woont, maar ook voor iedereen die in Fryslân op bezoek is.

Gratis pakketjes
Er zijn gratis pakketjes gemaakt met de boekjes ‘Keimpe de Krokodil – Fûgelsop’ en de placemats met daarop informatie over de vogels, spelletjes, puzzels, een stripverhaal en achterop de grote zoekplaat over de weidevogels. De pakketjes worden verzonden naar ruim 120 horeca- en toeristische bedrijven in nationaal park Lauwersmeer, nationaal park De Alde Feanen, nationaal park DrentsFriese Wold en nationaal landschap De Noardlike Fryske Wâlden. Deze betrokken partners van IVN gaan het materiaal dit seizoen nog uitdelen aan (jonge) gasten/deelnemers. Zo kunnen zij op een speelse manier kennismaken met de Friese taal en leren over weidevogels en hun leefomgeving.

Bestellen
Ook andere bedrijven kunnen op eigen kosten deze pakketjes bestellen via:
https://keimpe.frl/keimpe-de-krokodil/keimpe-op-reis/.

Wanneer zij bij het veld ‘opmerkingen’ aangeven dat zij belangstelling hebben voor exemplaren van ‘Keimpe de Krokodil – Fûgelsop’, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met hen op.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Met Keimpe de Krokodil op zoek naar weidevogels · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio