Metal Church en Vicious Rumors ook op Dokk’em Open Air · Foto('s): 

Metal Church en Vicious Rumors ook op Dokk’em Open Air

dinsdag 14 januari 2014

De negende editie van het tweedaagse Friese metalfestival Dokk’em Open Air begint al aardig vorm te krijgen: de legendarische Amerikaanse bands Metal Church en Vicious Rumors zijn toegevoegd aan de line-up! Vlak voor de jaarwisseling maakte de festivalorganisatie bekend dat ook de Amerikaanse bands Death (Death To All) en Nocturnus AD naar Fryslân afreizen. In totaal spelen zo’n twintig bands op Dokk’em Open Air, dat op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni plaatsvindt aan de rand van Dokkum. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Meer informatie over het festival is te vinden via www.dokkemopenair.eu

Nog voordat de legendarische heavy metalband Metal Church uit Seattle een platencontract op zak had, verkocht de band eigenhandig al 70.000 exemplaren van hun debuutalbum. Het waren de mannen van Metallica die er in 1984 bij hun platenlabel op aan drongen om Metal Church te tekenen. Daarna ging het Metal Church voor de wind: albums als ‘The dark’ (1986) en ‘Blessing the disguise’ (1988) oogstten niets dan lof, muziekzender MTV had de videoclips van de band stevig in roulatie en de mannen tourden de hele wereld over. Al drie decennia stoomt de band gestaag door en, ondanks de nodige line-upwiselingen en een korte pauze, is de band in oktober 2013 weer ijzersterk naar buiten getreden met het album ‘Generation nothing’. Metal Church komt in de zomer van 2014 naar Nederland voor maar één zomerfestivalshow: op Dokk’em Open Air! De Amerikaanse power metalband Vicious Rumors uit San Francisco mag dit jaar zeker niet ontbreken op Dokk’em Open Air. Niet alleen omdat Vicious Rumors dit jaar 35 jaar bestaat en een tiental geweldige platen op zijn naam heeft staan, maar vooral vanwege de jonge, nieuwe frontman: Nick Holleman (21) uit Brabant, die ook zingt in de Friese heavy metalband Methusalem. Sinds 2013 versterkt hij Vicious Rumors en na een succesvolle Amerikaanse tournee kan hij nu ook aan de rest van de wereld laten horen wat hij in zijn mars heeft. Vicious Rumors komt in 2014 exclusief naar Dokkum.

Death (Death To All) en Nocturnus AD
Op Tweede Kerstdag kon de organisatie van Dokk’em Open Air via Facebook al bekend maken dat ook de Amerikaanse bands Death (Death To All) en Nocturnus AD aan het programma zijn toegevoegd. Het veelbesproken Death (DTA) is geen herstart van de legendarische band Death, maar juist een eerbetoon aan de in 2001 overleden zanger/ gitarist Chuck Schuldiner (toen 34 jaar). Het debuutalbum van Death, ‘Scream bloody gore’ uit 1987, wordt nog altijd beschouwd als een blauwdruk van de death metal en Schuldiner als een pionier in het genre en als een van de beste metalgitaristen aller tijden. In 2012 kwamen Schuldiners bandleden, familie en management bij elkaar voor een benefietconcert en wat een eenmalig optreden zou worden, beviel zo goed dat er een wereldwijde tournee in 2013 op volgde. In de zomer van 2014 doet Death (DTA) nog slechts vier Europese festivalshows en één van die concerten vindt plaats op Dokk’em Open Air.

Nocturnus AD is de death metalband van zanger/drummer Mike Browning (ex-Morbid Angel) en een vernieuwde versie van Nocturnus, de band die hij in 1987 oprichtte en in 1992 verliet. Met Nocturnus maakte hij onder meer het genredoorbrekende metalalbum ‘The Key’. Die plaat staat nu centraal in Brownings nieuwe project Nocturnus AD, dat hij begon met de muzikanten van zijn latere band After Death.

Line-up
In totaal spelen zo’n twintig (inter)nationale metalbands op Dokk’em Open Air 2014, verdeeld over twee dagen en twee podia. In november werden Napalm Death (GBR), Annihilator (CAN) en Gamma Ray (DLD) al bevestigd voor deze negende editie van het Friese metalfestival, nu zijn daar dus Metal Church (USA), Vicious Rumors (USA), Death (USA) en Nocturnus AD (USA) bijgekomen.

Voorverkoop
De voorverkoop voor Dokk’em Open Air is inmiddels begonnen. Passe-partouts voor vrijdag 20 én zaterdag 21 juni kosten €55,-. De tickets zijn verkrijgbaar via de website van het festival, www.dokkemopenair.eu, en bij alle filialen van Primera. Er zijn ook dagkaarten te koop: voor de vrijdag bedraagt de entree €35,-, voor de zaterdag €40,-.

Camping
Net als vorig jaar wordt naast het festival een campingterrein ingericht voor tenten en campers. De camping is geopend van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag en de entree daarvoor bedraagt €5,- p.p.

Over Dokk’em Open Air
Wat ooit begon als jongensdroom van een groep vrienden uit Bornwird (Friesland), groeide uit tot een groot en gerenommeerd metalfestival. Anno 2014 betekent Dokk’em Open Air twee dagen lang de beste en hardste metal op het Friese platteland. De 9e editie van Dokk’em Open Air wordt gehouden op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2014. Alle informatie over het festival, de tickets, de camping en de bands wordt verzameld opwww.dokkemopenair.eu en op de Facebookpagina www.facebook.com/dokkemopenair.

Officiële website: www.dokkemopenair.eu
Facebook-url: www.facebook.com/dokkemopenair
Twitter: @dokkemopenair

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Metal Church en Vicious Rumors ook op Dokk’em Open Air · Foto('s): 
Metal Church en Vicious Rumors ook op Dokk’em Open Air · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio