Metal leeft in De Westereen · Foto('s): Metalcafé Springfest
  Metalcafé Springfest

Metal leeft in De Westereen

zondag 22 mei 2022

DE WESTEREEN – Zaterdag 21 mei jl wisten ongeveer 140 metalliefhebbers It Badhûs in De Westereen te vinden waar de tweede editie van het Metalcafé Winterfest plaatsvond. Vanwege het moeten schrappen tijdens de vorige twee winters had de organisatie, de makers van het RTV NOF programma RTV Metalcafé, deze editie omgedoopt naar Springfest.

Het trio Pander kon zich reeds om half 8 verheugen op een vroeg binnenstromend publiek, aan wie zij hun nieuwe cd Break The Oath presenteerden. Een vanwege het strakke tijdschema inderhaast vergeten ladder deed niks af aan de meeslepende, ietwat duistere, stonerrock die staat als een huis.

Na een korte pauze waarin de muziek verzorgd werd door DJ Dikke Prima was het de beurt aan Atmoran uit Dokkum. Spelen was tot het laatste moment onzeker vanwege een longontsteking bij de zanger, uiteindelijk werd er een ingekorte set gedaan waarmee zanger Frank die duidelijk niet fit was veel respect oogstte. Desalniettemin liet de band zien en horen over voldoende potentie te beschikken een groter publiek te bedienen, wat zich reeds heeft vertaald in een tour door diverse Europese landen.

Consternatie tijdens de linecheck vertraagde de aanvang van Insurrection een beetje, de melodieuze riffs en loeistrakke blastbeats maakten het wachten meer dan goed. Met 108 optredens in binnen- en buitenland op het conto werd bewezen dat melodieuze deathmetal zeker thuishoort in onze regio.

Als afsluiter was Incursion Dementa uit Het Bildt geboekt. Met gezamenlijk 200 jaar muziekervaring bewees deze meer dan 30 jaar bestaande band nog steeds garant te staan voor old school thrash, wat met een jeugdig enthousiasme de nog steeds goed bezochte zaal in geblazen werd.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde avond met een tevreden publiek, waar ook zeker een dankwoord aan de vrijwilligers van It Badhûs hoort. De volgende editie staat inmiddels gepland voor 28 januari 2023 waarvoor reeds één act vastgelegd is. Hierover volgt te zijner tijd meer via het RTV Metalcafé programma, Facebook en Instagram.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Metal leeft in De Westereen · Foto('s): Metalcafé Springfest
Metal leeft in De Westereen · Foto('s): Metalcafé Springfest
Metal leeft in De Westereen · Foto('s): Metalcafé Springfest
Metal leeft in De Westereen · Foto('s): Metalcafé Springfest
Metal leeft in De Westereen · Foto('s): Metalcafé Springfest
  Metalcafé Springfest

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio