Militaire nachtoefeningen Lauwersmeer · Foto('s): Foto uit archief
  Foto uit archief

Militaire nachtoefeningen Lauwersmeer

maandag 22 juni 2020

NOARDEAST-FRYSLÂN – Deze week worden er drie militaire nachtoefeningen gehouden op het Lauwersmeer. De activiteiten (verplaatsing met rubberboten) vinden plaats in de avond/nacht van 21 op 22 juni (zondag op maandag), en in de avond/nacht van 24 op 25 juni (woensdag op donderdag) 2020. De derde bootverplaatsing vindt plaats in de avond/nacht van 25 op 26 juni 2020 (donderdag op vrijdag).

Omschrijving van de oefening:

De oefening vindt plaats op het militaire oefenterrein De Marnewaard. De hieronder genoemde activiteiten vinden plaats:De militairen in opleiding oefenen op het militaire oefenterrein; Op zondagavond 21 juni rond 21.00 uur wordt de eenheid afgezet bij Oostmahorn. Vanaf deze locatie verplaatst de eenheid zich met twee rubberboten naar de parkeerplaats op de Strandweg te Lauwersoog; Hiervandaan gaat de eenheid te voet naar het militaire oefenterrein;

Op woensdagavond vindt er een bootverplaatsing plaats over het Lauwersmeer. Hierbij wordt de eenheid voorzien van voeding; Op donderdagavond 25 juni rond 21.00 uur, verplaatst de eenheid zich te voet van het militaire oefenterrein naar de parkeerplaats aan de Strandweg te Lauwersoog. Vanaf deze locatie verplaatst de eenheid zich met twee rubberboten naar Oostmahorn; Hier wordt de eenheid opgehaald en teruggebracht naar Amersfoort; De eenheid gebruikt geen oefenmunitie buiten het militaire oefenterrein;

De oefenende eenheid zal: In principe alleen gebruik maken van openbare wegen, paden en terreinen; Vooraf toestemming vragen aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt wordt; Alles er aan doen om overlast en hinder aan derden te voorkomen; Gebruik maken van oefenmunitie.

Teneinde noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving te kunnen blijven uitvoeren, zijn militairen deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Ondanks de vrijstelling treedt de eenheid zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering en het RIVM.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio