VIDEO: Minibieb, de plek om boeken te ruilen! · Foto('s): Esther Leystra
  Esther Leystra

VIDEO: Minibieb, de plek om boeken te ruilen!

dinsdag 24 maart 2020

Vanwege het coronavirus zijn alle bibliotheken in Nederland gesloten. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om aan boeken te komen en de Minibieb is hier een voorbeeld van.

Een Minibieb of minibibliotheek kan een boekenkast of klein plankje zijn bij iemand thuis met het idee om boeken te lenen of te ruilen met bewoners uit de omgeving. Tevens kunnen mensen hun boeken bij een Minibieb achterlaten om zo iemand anders ermee blij te maken. Wat is er mooier dan met elkaar in een buurt boeken uit te wisselen en vooral in deze tijd.┬áTine Ros, eigenaar van een Minibieb in Dokkum, ziet dat het aantal mensen die bij haar Minibieb langskomen is toegenomen de afgelopen dagen. ,,Het delen en ruilen van boeken zorgt voor verbondenheid met de samenleving in deze periode.”

(C) VIDEO: Esther Leystra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?