Motie voor tijdelijke PFAS-regeling Noardeast-Fryslân · Foto('s): 

Motie voor tijdelijke PFAS-regeling Noardeast-Fryslân

vrijdag 08 november 2019

Zeven partijen in de gemeente Noardeast-Fryslân hebben donderdag een motie ingediend om een tijdelijke PFAS-regeling mogelijk te maken. De partijen willen dat het college zo snel mogelijk het vervoer van grond en zand weer mogelijk maakt met een schone-grond-verklaring.

De motie is ingediend door FNP, CDA, VVD, S!N, Gemeentebelangen, PvdA en ChristenUnie. De regeling moet gelden tot de bodemkwaliteitskaarten klaar zijn voor de gemeente. Volgens de partijen leveren de PFAS en de PFOA-regelingen veel moeilijkheden op voor bouwbedrijven en grondbedrijven. Zij vinden dat de gemeente niet achterover moet leunen en de kwestie moet doorschuiven naar de provincie of Den Haag.

“Us boubedriuwen en ús grûnfersetters, stadichoan sakje se fuort yn it ekonomysk driuwsân fan de PFAS en de PFOA. Bedriuwen driigje om te fallen, hele sektoaren steane stil en de wurkgelegenheid hat der swier ûnder te lijen. Wize nei de Provinsje en it ryk sûnder sels wat te dwaan fynt de FNP Noardeast-Fryslân gjin opsje en derom tsjinnen wy in moasje mei riedsbrede stipe yn, sadat ús bedriuwen earst wer fierder bouwe kinne oan in stabile ekonomyske basis en it driuwsân fuortride kinne. It is in begjin, de skep kin der hjir en dêr wer yn!”, laat de FNP aan RTV NOF weten.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio