Museum ’t Fiskershúske en Museum Dokkum draaien veilig op volle toeren · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Museum ’t Fiskershúske en Museum Dokkum draaien veilig op volle toeren

woensdag 01 juli 2020

DOKKUM/MODDERGAT – Museum ’t Fiskershúske in Moddergat en Museum Dokkum zijn op maandag 1 juni weer opengegaan voor publiek. Door het Coronavirus moesten de beide musea enkele maanden de deuren gesloten houden voor publiek en vrijwilligers. De musea zijn nu een maand open waarbij veel aanpassingen zijn gedaan om het voor publiek, vrijwilligers en medewerkers veilig te maken. De musea nu op een punt dat we kunnen zeggen; het loopt lekker.

Vanaf 1 juli is Nederland weer uit ‘Lock-down’. De musea in Moddergat en Dokkum merkten afgelopen twee weken al dat het drukker werd. Toeristen (vooral uit eigen land) weten de musea weer te vinden. Verwacht wordt dan ook dat de zomer ‘gewoon’ gezellig druk zal worden. De medewerkers en vrijwilligers zijn goed op elkaar ingewerkt en hebben er zin in.

In de musea mogen maximaal 30 bezoekers (dat zijn maximaal 12 bezoekers per half uur) ontvangen worden om zo elkaar de ruimte te kunnen geven; 1,5 meter is en blijft ook in de musea de regel.

In beide musea is een expositie over ’10 jaar De Foudgumse School’ te zien’. In het kader van dit jubileum exposeren studenten en docenten van deze ‘Kleinste en Noordelijkste Academie voor de Schilderkunst’ in Dokkum. Voor de expositie in ‘t Fiskershúske werden studenten uitgedaagd een werk te maken in het thema ‘Het veranderende landschap rond het dorp’.
De exposities zijn te zien t/m 23 augustus.

Bezoekers wordt aangeraden een kaartje van tevoren te reserveren. Aanlopers zijn ook welkom na registratie, maar het komt voor dat we even ‘vol’ zitten en bezoekers moeten wachten.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 10-17 uur.

Zondagen: Dokkum eerste zondag van de maand 13-17 uur, Moddergat juli t/m oktober 13-17 uur.

Reserveren kan op www.museumdokkum.nl of op www.museummoddergat.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio