Museumhaven in Dokkum · Foto('s): 

Museumhaven in Dokkum

donderdag 15 december 2016

De binnenhaven van Dokkum wordt in de wintermaanden een museumhaven, zo is het plan het college van B&W Dongeradeel. Historische schepen krijgen dan een plekje in het Dokkumer Grutdjip (tussen de Zijl en de Kettingbrug). De aanwezigheid van de schepen draagt bij aan de levendigheid van de binnenstad.

Mede door de komst van een tweetal sk├╗tsjes en door recente contacten met de LVBHB (belangenvereniging van eigenaren van historische schepen) lijkt deze ontwikkeling in een stroomversnelling te kunnen worden gebracht. De LVBHB brengt Dokkum onder de aandacht van haar 1600 leden. Er verschijnt bovendien een artikel over Dokkum in het verenigingsblad van de LVBHB. Het lijkt erop dat nu een lang gekoesterde wens in vervulling kan gaan.

Diverse elementen in de binnenstad zoals de hoge en lage kades, de voormalige zeesluis (De Zijl), de karakteristieke gevelwanden, maar ook diverse straatnamen herinneren aan de rijke historie van Dokkum. Het brede water van het Dokkumer Grutdjip vormt net als vroeger een ideale haven.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?