Nachtkeatsen in Morra-Lioessens

Zondag 11-08-2019
MORRA - Afgelopen vrijdagavond vond na het succes van vorig jaar wederom het nachtkeatsen plaats in Morra-Lioessens. Onder prachtige weersomstandigheden startte de wedstrijd om 21:00 uur. Er werd gekaatst met een zachte kaatsbal waardoor er mooie “trik-trak-situaties” onstonden. Op de lijst stonden 14 parturen. Sponsoren van deze wedstrijd waren Verno, B.G.T., DJ Hekwerk en van der Wal Straatwerken uit Sneek.

De finale in de winnaarsronde ging tussen het partuur van Jelle Jaap Stiemsma, Jaap Klijnstra en Jan Boltjes en het partuur van Iepe Dijkstra, Jeannet Dijkstra en Gerben Swart. In de finale kon het partuur van Iepe Dijkstra het niet bolwerken tegen het partuur van Jelle Jaap Stiemsma. Jelle Jaap Stiemsma en zijn maten wonnen de finale met 5-3 6-2. Hierdoor won Jan Boltjes voor het eerst in zijn carrière een kaatskrans. Verder waren er nog 3e prijzen voor de parturen van Auke Boomsma, Willem Wijma en Minke Wijtsma en het partuur van Harm Klaas Visser, Herald Boonstra en Jannie van der Weg.

In de verliezersronde ging het partuur van Jan de Haan, Ype Rispens en Jelle van der Wagen er met de 1e prijs vandoor. In de finale wonnen ze van het partuur van Adol Braaksma, Jacco van Omme en Antsje Boonstra, uitslag 5-4 6-2. De laatste slag viel s’ nachts rond 2:00 uur. Na de tijd was het nog lang gezellig in kaatskantine de “Lêste Stuit”.

terug naar overzicht
Nachtkeatsen in Morra-Lioessens groot succesDe winnaars Jelle Jaap Stiemsma, Jaap Klijnstra en Jan Boltjes
© Foto's: Wilbert Hiemstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie