NAM komt naar Wierum en Ternaard om gaswinningsplan toe te lichten · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

NAM komt naar Wierum en Ternaard om gaswinningsplan toe te lichten

maandag 20 september 2021

TERNAARD – De NAM komt deze maandag naar Wierum en Ternaard om te praten over het gas dat het bedrijf onder de Waddenzee vandaan wil halen. Dat schrijft Omrop Fryslân. Inwoners, Statenfracties en milieuverenigingen zijn fel tegen dat plan.

“Het is teleurstellend hoe de gang van zaken tot nu toe gelopen is”, zegt Geertje Schoorstra, voorzitter van dorpsbelang Ternaard. Volgens haar is de sfeer in het dorp wel wat gelaten na het bezoek van de minister. “Maar we hebben ons er nog niet bij neergelegd dat het niet meer tegen te houden is. De procedure loopt nog en zolang die loopt, zetten we ons ervoor in om gaswinning te keren. Mensen hebben het gevoel dat het toch wel doorgaat, maar we zetten door en zijn bezig om goede zienswijzen in te dienen.”

Monitoring van de huizen

Inmiddels zijn ze ook in gesprek met de NAM over de voorwaarden. “Dat als de gaswinning doorgaat, dat we die er zo goed mogelijk uit halen. Dat we weten wat er gebeurt als de gaswinning doorgaat. Komt er een goede monitoring van onze woningen? We willen dat de gevolgen zo klein mogelijk blijven en dat er dus goede afspraken komen.”

Dat is ook het doel van de bijeenkomsten met de NAM. “Ze geven informatie over die monitoring. En over wat met onze woningen gebeurt, waar we op moeten letten en waar de meetpunten komen.” Ze roept de inwoners op om te komen om zich te laten informeren over deze voorwaarden en wat ze ervan vinden.

Luister hier naar het gesprek van voorzitter Geertje Schoorstra met Omrop Fryslân

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio