Negatieve reeks VV Zwaagwesteinde zet ook in 2020 door · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Negatieve reeks VV Zwaagwesteinde zet ook in 2020 door

maandag 27 januari 2020

VV Zwaagwesteinde is 2020 begonnen, waar het 2019 was geëindigd: met een nederlaag. SC Joure, ook bepaald geen hoogvlieger, was met 1-4 duidelijk te sterk.

En het begon nog wel zo hoopvol voor de equipe van coach Kleefstra. Want binnen 90 tellen verschafte de thuisploeg zich een voorsprong. Jan Eisma troefde na een lange bal van Henk van der Wal zijn directe tegenstander af. Eisma leek het leer vervolgens te ver voor zich uit spelen, maar omdat doelman Lars Wijnalda weigerde zijn doellijn te verlaten had Eisma de hoek maar voor het uitzoeken. Wijnalda’s collega Marvin Heidstra beperkte zich niet tot zijn eigen doellijn en ging maar eens op avontuur buiten het strafschopgebied. Balverlies was het gevolg, maar Heidstra kon zelf zijn eigen fout nog rechtzetten. Na 20 minuten spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte. Johannes Agricola schoot via een Westereender been raak. Agricola was overigens in balbezit gekomen door een valpartij van Henk van der Wal in de eigen zestien. Ten val gebracht door een gastenspeler volgens de thuisclub, maar de arbiter zag geen overtreding en de mening van de arbiter geeft nu eenmaal de doorslag. Zwaagwesteinde moest steeds verder terug en Jakob Lubbers besliste in een tijdsbestek van amper 5 minuten het duel. Eerst stond hij aan het eind van een aanval dwars door het Westereender centrum en even later profiteerde hij bij een corner van mistasten van doelman Heidstra.

Na rust was het voor de toeschouwers vooral zaak om niet te bevriezen en bij elk fluitsignaal van de scheidsrechter hoopte je dat er nog 2 zouden volgen. Tegen beter weten in uiteraard. De thuisploeg probeerde het trouwens nog wel, vooral via de snelle Jan Eisma, maar echt gevaarlijk werden de gastheren nooit. Joure geloofde het verder ook wel en zette doelman Heidstra nog slechts sporadisch aan het werk. Een kwartier voor tijd kreeg Zwaagwesteinde dan toch plots een kans om terug te komen. Een gekraakt schot van Eisma bereikte de vrijstaande Lieuwe de Roos. Hij zag zijn poging via doelman Wijnalda naast gaan. En omdat diezelfde Wijnalda uit de hoekschop die volgde de kopbal van Lars Rozema uit zijn doel hield, was het laatste beetje geloof bij de thuisploeg ook wel verdwenen. Alexander Pol dikte voor de statistieken nog aan tot 1-4.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00