VIDEO: Negende Admiraliteitsdagen officieel geopend

Vrijdag 06-09-2019
DOKKUM - Vrijdagavond 6 september zijn de Admiraliteitsdagen feestelijk afgetrapt met het concert: ‘The Night of the Praams’ op het podium in het Kleindiep. De eerste activiteiten waren echter al eerder van start gegaan. Donderdag werd een nieuw onderdeel aan het evenement toegevoegd.

The Challenge of the Admiraal werd gewonnen door de Burgerschool. Klik hier voor alle individuele uitslagen. Een sport- en beweeg evenement, waaraan iedereen uit de regio mee kon doen. Ook werd donderdagavond het speciaal geschreven Skûtsjelied ten gehore gebracht op skûtsje Ebenhaëzer.

Tevens waren er vrijdagmiddag al een tal van activiteiten door de hele stad, waaronder het improvisatietheater en de speciaalbier proeverij. Bekijk de video van de bierbrouwerij hieronder. Vrijdagavond werden de sponsors van het maritieme festival uitgenodigd voor een sponsordiner in Brouwerij Dockum aan de Hogedijken in Dokkum. De gasten konden kiezen uit vele kleine hapjes welke binnen en buiten gehaald kon worden bij de diverse uitgigfte punten. Special guest Wolter Kroes kwam langs om de aanwezige sponsoren muzikaal te vermaken.

Na de opening van de negende editie van de Admiraliteitsdagen ging de Night of the Praams van start, met optredens van onder andere Jan Dulles, Ellen ten Damme en Robin Slutter. Later dit weekend zijn er nog optredens van onder andere Racoon en The Dirty Daddy’s op het hoofdpodium. Davina Michelle, Daredevils en Bizzy komen langs op de Markt.

De Admiraliteitsdagen zijn dit jaar van 5 t/m 8 september. Streekomroep RTV NOF doet het hele weekend live verslag via radio, televisie, onze website en social media. Wil je in HD-kwaliteit kijken? Check dan de live streams op Facebook/YouTube en de stream via de RTV NOF app en website.

 

 

Video: (c) Jan ten Hage en Lisa Taekematerug naar overzicht
Wolter Kroes special guest bij V.I.P. dinerEllen ten Damme zong onder andere Chansonsmeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: RTV NOF

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie