Nieuwe verdachte in zaak van Seggeren aangehouden

Donderdag 24-01-2019
KOLLUMERZWAAG - Er is een nieuwe verdachte aangehouden in de moordzaak van Tjeerd van Seggeren uit Kollumerzwaag. Dit is donderdag bekend geworden bij de pro-forma behandeling van de zaak. De verdachte is de ex-vriend van de vrouw van van Seggeren.

De weduwe zit sinds december 2017 in de cel als verdachte in deze spraakmakende zaak. De nieuwe verdachte, Patrick T. is vorige week aangehouden. Eerder kwam hij in beeld als getuige, toen zei hij dat hij een alibi had ten tijde van de moord. Na de regiezitting van 31 oktober 2018 heeft zich een getuige gemeld die onder nummer een verklaring heeft afgelegd bij de politie.

Deze getuige verklaart over de directe betrokkenheid van verdachte en een ex-vriend bij de moord op Tjeerd van Seggeren. Zo zou verdachte tegen deze getuige hebben gezegd dat zij samen met een ex de moord heeft voorbereid en uitgevoerd. Om de identiteit van de getuige te beschermen wordt geen nadere informatie gegeven over persoonlijke gegevens en het moment van verklaren.

De 34-jarige man zit in detentie in Duitsland voor zijn overlevering aan Nederland. Wanneer dit plaatsvindt is nog niet bekend. De man is eerder in het onderzoek gehoord als getuige. Het destijds opgegeven alibi voor het moment van de moord lijkt vooralsnog niet te kloppen. Het onderzoek strekt zich voort. De inhoudelijke behandeling vindt plaats op 9 en 10 april 2019. Verder heeft de rechtbank besloten het voorarrest van de 34-jarige verdachte, de echtgenote van het slachtoffer, te verlengen.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie