Nieuwe wethouder Noardeast, rondweg Wânswert en genomineerde Lokale Media Award in WNS · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Nieuwe wethouder Noardeast, rondweg Wânswert en genomineerde Lokale Media Award in WNS

zaterdag 21 mei 2022

DE WESTEREEN – Zaterdag van 11 tot 14 uur was het nieuws en actualiteitenprogramma de Weekend Nieuwsshow weer op de radio. De vijf nieuwe wethouders van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn donderdagavond officieel geïnstalleerd. Dat zijn Aant Jelle Soepboer en Bert Koonstra van de FNP, Jouke Douwe de Vries en Sjoerd Keizer van SIN en Pieter Braaksma van Gemeentebelangen. Bert Koonstra schoof in de studio aan voor een gesprek over zijn nieuwe rol als wethouder.

Het plan voor een rondweg bij Wânswert is weer een stap verder. Na bijna 25 jaar praten is afgelopen donderdag een variant voor een rondweg aan de noordoostkant van Wânswert gepresenteerd aan de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân. Die oplossing moet zorgen voor minder verkeersdrukte en meer veiligheid. Hoewel de raadsleden nog veel vragen hadden, zijn alle partijen het erover eens dat het tijd is om de schep in de grond te zetten. Anet Terpstra-Venema van Dorpsbelang Wânswert gaf vanuit de studio een toelichting op het belang van deze nieuwe weg voor het dorp. Zij heeft er vertrouwen in dat de al zo lang gewenste rondweg er nu toch eindelijk gaat komen. Volgende week neemt de gemeenteraad er een principebesluit over en voor de zomer moet duidelijk zijn welk budget er kan worden vrijgemaakt.

Na drie jaar afwezigheid is vandaag voor de 20e keer de Bonifatiusloop in Dokkum. Verslaggever Dries Kalsbeek heeft er de hele uitzending van de Weekend Nieuwsshow live verslag van gedaan. Meer dan 1.000 deelnemers komen aan de start als wandelaar of hardloper. De nieuwe voorzitter Jacob van der Ploeg, eerder vaak deelnemer bij de hardlopers, is blij dat het evenement er weer is: “Fantastysk dat we it no wer dwaan kinne”.

‘Heel bijzonder’ noemt verslaggever Demi Hoekstra de nominatie van RTV NOF voor een Lokale Media Award in de categorie ‘Nieuws & Achtergronden’. De nominatie is voor het verhaal van de familie van der Wal na de grote brand bij hun houthandel in Noardburgum. Demi interviewde ze een dag na de brand en volgde hun verhaal tot en met vandaag. Lieuwe en Akkelien van der Wal keken vandaag met Demi terug op het afgelopen jaar waarin ze stukje bij beetje de draad weer hebben opgepakt. Op 10 juni wordt bekend wie de winnaars zijn van de Lokale Media Awards. RTV NOF presentatrice Carina Roemers is ook genomineerd in de categorie ‘Presentatietalent 2022’.

Verder in de uitzending nog aandacht voor de suikerhartjesactie van scoutingvereniging De Granaet. De opbrengst van de verkoop kwam ten goede aan de stichting Ik Ben Wil en de eigen vereniging. Ook belden we met de organisatie van het Prokkelconcert dat zondagmiddag is in de Grote Zaal van Centrum voor de Kunsten Opus 3.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Nieuwe wethouder Noardeast, rondweg Wânswert en genomineerde Lokale Media Award in WNS · Foto('s): RTV NOF
Nieuwe wethouder Noardeast, rondweg Wânswert en genomineerde Lokale Media Award in WNS · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio