Noord Nederlandse titels voor acrogymnasten Turn- en Gymsport Dokkum · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Noord Nederlandse titels voor acrogymnasten Turn- en Gymsport Dokkum

woensdag 10 april 2024

NIEUWE PEKELA – Op zaterdag 6 en zondag 7 april werd in Nieuwe Pekela het district kampioenschap acrogym gehouden voor de categorieën E/D/D+. 4 teams van Turn- en Gymsport Dokkum hebben zich hiervoor weten te plaatsen, dit is al een hele prestatie op zich!

Op zaterdag 6 april kwam het trio Marenthe Wassenaar, Janouk van der Meulen en Baukje van Meekeren in actie in de categorie E-senioren (combinatie SVD). De meiden wisten een erg strakke oefening neer te zetten en de dans synchroon met elkaar en de muziek te houden. Ze behaalden een mooi puntentotaal en mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen. Zij zijn hiermee verzekerd van een ticket naar de halve finale!

Ook het duo Noalynn Krol en Ellin de Boer mocht zaterdag in actie komen, zij in de categorie D-jeugd. Zij zetten een prachtige oefening neer met nette elementen. De jury wist de spanning hoog te houden door een groot overleg te voeren. Bij de prijsuitreiking bleek dat de meisen deze spanning los konden laten en het hoogste podium mochten betreden. Zij zijn hiermee Noord Nederlands kampioen en verzekerd van een ticket naar de halve finale.

Op zondag was het de beurt aan nog twee teams. Allereerst mocht het D+ senioren trio Feline Mullender, Silja Knoppers en Caithlyn de Vries in actie komen. Zij begonnen sterk met hun vernieuwde balans oefening en dansten overtuigend. Vervolgens mochten zij hun tempo oefening tonen. Zij wisten mooie salto’s en wederom een overtuigende vrolijke dans neer te zetten ondanks een aantal kleine foutjes. De meiden werden knap 8e in een grote en sterke categorie.

Het duo Jolieke Wassenaar en Marije Elzinga mocht als laatste  in actie komen in de categorie D+ senioren (combinatie SVD). Zij begonnen sterk aan een strakke tempo oefening met nette elementen. Ook in hun balansoefening wisten ze de zenuwen de baas te blijven en toonden ze een prachtige oefening aan de jury. Een klein individueel foutje mocht de pret niet drukken want ook deze meiden mochten de hoogste trede van het podium betreden. Ook zij werden Noord Nederlands kampioen en zijn verzekerd van een ticket naar de halve finale.

We kijken terug op een geslaagd weekend waarin iedere team nette oefeningen heeft getoond en doelen hebben behaald, op naar de halve finales in mei/juni!

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Noord Nederlandse titels voor acrogymnasten Turn- en Gymsport Dokkum · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?