DTL handhaaft zich in tweede klas · Foto('s):

DTL handhaaft zich in tweede klas

zondag 10 mei 2015

Afgelopen zaterdag stond Noordenveld op het programma. De thuiswedstrijd werd vlak voor de zaal met grote cijfers verloren door de Hantumers. Het was dus zaak om scherp te beginnen en niet weer zo gemakkelijk doelpunten te incasseren. DTL begon fel aan de wedstrijd maar kon de score ondanks vele kansen niet openen. De thuisploeg deed dit wel en kwam op een 2-0 voorsprong.

Hierna begon de machine beter te draaien en werd er een 6-3 voorsprong gepakt door DTL. Bij deze stand werd het door verschillende factoren een vervelende wedstrijd en kantelde de wedstrijd. DTL was meer bezig met randzaken dan met korfballen en zo werd de voorsprong uit handen gegeven. Met een 9-7 achterstand werd er gerust. Hierin werd de speler nogmaals duidelijk gemaakt dat ze weer moesten gaan korfballen en zich niet meer bezig moesten houden met de randzaken, hoe moeilijk dit soms ook kan zijn.

De tweede helft werd het spel van het begin van de wedstrijd weer wat opgepakt. Toch kon DTL het gat van twee goals niet snel dicht schieten. Dit kwam doordat er steeds vrij vlot een antwoord van Noordenveld kwam op de scores van DTL. Bij de stand 15-15 was het dan eindelijk zover dat DTL voor het eerst weer langszij kwam. Hierna was toch weer Noordenveld die een voorsprong van een goal pakte, maar dit zou ook de laatste keer zijn.

DTL wist direct uit te lopen naar een voorsprong van twee goals met nog twee minuten op de klok. Het gat werd nog wel op een goal gebracht, maar de overwinning werd meegenomen naar Hantum. Dit betekent voor DTL dat ze volgend jaar weer tweede klas mogen spelen, want het gat met de achtervolgers is nu te groot geworden. Aankomende zaterdag volgt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. We hopen het seizoen dan feestelijk af te kunnen sluiten met al onze trouwe supporters.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00