Ochtenddienst in de Oosterkerk · Foto('s): 

Ochtenddienst in de Oosterkerk

woensdag 08 oktober 2014

Zondag 12 oktober zal de ochtenddienst in de Oosterkerk te Kollum o.l.v. ds Peersmann in het teken staan van vervolgde christenen. Het thema van deze dienst is: Gebed als enige wapen. Hoe houdt de kerk stand te midden van vervolging. De gruwelijkste beelden zijn de laatste tijd actueel. Veel christenen lijden onder de vervolging.

Wereldwijd worden miljoenen christenen gediscrimineerd, mishandeld of zelfs gedood om hun geloof. Een bijbel in de kast hebben staan, openlijk over je geloof kunnen praten; het lijken heel vanzelfsprekende dingen. Maar in Noord-Korea kan alleen het bezit van een bijbel er al toe leiden dat je met je hele gezin in een concentratiekamp wordt opgesloten. In Iran en andere moslimlanden kunnen christenen vaak alleen maar in kleine groepen samenkomen in het geheim.

Vers in het geheugen ligt de markering (met de Arabische letter N) van de huizen van christenen in de stad Mosoel door strijders van de Islamitische Staat. Deze letter staat voor ‘nasrani’ (Nazarener), de naam die moslims gebruiken voor christenen. De ZWO commissie van de Protestantse Gemeente van Kollum wil iedereen betrekken bij het verhaal van de vervolgde kerk en heeft daarom een spreker uitgenodigd van Open Doors.

Deze spreker van Open Doors vertelt over christenvervolging onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. Waar worden christenen vervolgd en waarom? De verhalen uit de Vervolgde Kerk zijn vaak schrijnend, maar ze bevatten ook een inspirerende boodschap. Over volharding in geloof, moed en de kracht van gebed. Vervolgde christenen kunnen hun verhaal niet zelf komen vertellen. Maar u kunt hun verhaal wél horen tijdens de presentatie van Open Doors.

Open Doors is een interkerkelijke organisatie die sinds 1955 vervolgde christenen steunt. Open Doors brengt bijbels, geeft training en praktische hulp aan christenen in zo’n vijftig landen. Meer informatie is te vinden op www.opendoors.nl.

De bijeenkomst wordt gehouden op zondag 12 oktober in de Oosterkerk, Oostenburgstraat 1 te Kollum en begint om 09:30 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij deze thema ochtend aanwezig te zijn. In ProRege (gebouw naast de kerk) is er na de dienst gelegenheid voor betrokkenheid en inspiratie. De spreker zal dan de presentatie vervolgen, ook kunt u dan gerelateerde boeken aanschaffen. De collecte zullen we bestemmen voor de vervolgde kerk via Open Doors.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio