‘Oerweldigjend’ succes voor Garnalenfabriekje · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

‘Oerweldigjend’ succes voor Garnalenfabriekje

zondag 18 maart 2018

‘In oerweldigjend sukses’, zo verwoordt Gerrit Breteler de deelname van het Garnalenfabriekje aan de Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland. Ruim 800 belangstellenden kwamen in twee weekenden in Moddergat langs om het werk van de kunstenaar uit Nes te bekijken. Het Garnalenfabriekje was één van de locaties langs de 190 kilometer lange Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland.

Het eerste weekend trok de meeste bezoekers naar Moddergat, bijna 600 belangstellenden zochten het fabriekje op. Het tweede weekend trok aanzienlijk minder bezoekers, waarschijnlijk vanwege het vrieskoude weer. Breteler: “Het was overal koud afgelopen weekend, maar hier bij de zeedijk was het echt extreem. Toch verraste het mij hoeveel mensen de kou trotseerden en langskwamen. Prachtig om aan iedereen deze mooie plek ‘aan het einde van de wereld’ te kunnen laten zien.”

Het Garnalenfabriekje leende zich goed voor het grote aantal bezoekers. “Daarmee bewijst het Garnalenfabriekje zich als ontmoetingsplaats aan de waddenkust”, zegt Klaas Laansma, zakelijk leider van het Programma de Garnalefabryk. “Naast dat we blij zijn voor Gerrit dat het zo druk was, zijn we verheugd dat de aandacht die we voor kunst in Noordoost Friesland willen op deze manier ook zo aanslaat.” In het fabriekje wordt regelmatig een expositie of lezing georganiseerd. Dit jaar is er maandelijks een lezing van iemand uit de regio over zijn of haar werk. Komende woensdag 21 maart is dat psychiater Alexander Keijzers. De lezing begint om 19.30 uur en kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor leerlingen/studenten. Opgeven kan via de website www.garnalefabryk.nl. Er zijn nog plekken vrij. Op woensdag 25 april geeft burgemeester Marga Waanders een lezing.

Breteler, naast kunstenaar ook muzikant en theatermaker, trad als gastheer op tussen zijn eigen kunstwerken tijdens de expositie. “Een totaal nieuwe dynamiek voor mij die ik als heel intens heb ervaren. Eigenlijk was het zonde dat de contacten zo kort en vluchtig waren, tot een echt gesprek kom je in zo’n korte tijd met zoveel mensen niet. Maar dat is ook meteen de charme van de openheid van deze Kunst aan Huis Atelierroute. Iedereen kan vrijblijvend en zonder verplichting overal even binnenkijken. Het was één groot huiskamergevoel.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
‘Oerweldigjend’ succes voor Garnalenfabriekje · Foto('s): Eigen foto's
‘Oerweldigjend’ succes voor Garnalenfabriekje · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio