Omrop Fryslân en NH Media volgen verbouwing Afsluitdijk · Foto('s): Omrop Fryslân
  Omrop Fryslân

Omrop Fryslân en NH Media volgen verbouwing Afsluitdijk

donderdag 13 juni 2019

De komende vier jaar ondergaat de Afsluitdijk een flinke verbouwing. De iconische dijk wordt versterkt en verhoogd om Nederland ook in de toekomst te beschermen tegen het zeewater. De regionale omroepen NH Media en Omrop Fryslân gaan de werkzaamheden volgen en het verhaal vertellen van de Afsluitdijk. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat en projectbureau De Nieuwe Afsluitdijk.

In 32 reportages, evenveel als het aantal kilometers van de Afsluitdijk, wordt het verhaal van dit iconische bouwwerk verteld. Door de ogen van de mensen die elke dag met de dijk te maken hebben. Mensen die er wonen, werken, recreëren of elke dag gebruik van maken. Voor hen is de Afsluitdijk meer dan alleen 32 kilometer asfalt.

Unieke samenwerking
Alle partijen kijken uit naar de unieke samenwerking. Douwe Boersma van Omrop Fryslân: “Verhalen vertellen zit bij ons als regionale omroepen in het DNA. De mensen in de reportages laten zien hoe belangrijk de Afsluitdijk voor ons is.” De reportages zijn te zien op alle kanalen van de beide regionale omroepen. Naast de persoonlijke verhalen over de Afsluitdijk zal er ook veel aandacht zijn voor de baanbrekende innovaties en technieken. Jacky de Vries van NH Media: “Mooi om op deze manier samen te werken en volop aandacht te besteden aan zo’n immens project.” Margo van Staveren van Rijkswaterstaat: “We werken graag mee aan dit project van Omrop Fryslân en NH Media. Op deze manier kunnen wij als Rijkswaterstaat laten zien waar we mee bezig zijn, wat het belang is van een sterke Afsluitdijk en waarom je als gebruiker van de dijk iets langer onderweg bent.” Tjalling Dijkstra van projectbureau De Nieuwe Afsluitdijk: “De huidige werkzaamheden aan de Afsluitdijk zijn bijna net zo interessant als de aanleg. Het is daarom mooi dat we met de regionale omroepen op een eigentijdse manier de plannen en de betekenis van de Afsluitdijk vastleggen, net als de Polygoon-Journaals destijds.”

Gigantische klus
Naast het verhogen en versterken van de dijk, komen er extra spuisluizen en gemalen en wordt de veiligheid van de weg verbeterd. Ook wordt er een vismigratierivier aangelegd en zijn er verschillende initiatieven voor innovatieve en duurzame energievormen. Al met al een gigantische klus waar heel veel mensen de komende jaren aan werken. Mensen en werkzaamheden die gevolgd worden in de reportages van NH Media en Omrop Fryslân. De reportages worden ook verwerkt tot een compilatie, die bij de voltooiing van de werkzaamheden wordt uitgezonden door beide regionale omroepen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  B en W Show
  B en W Show
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact