Ondernemers in Noardlike Fryske Wâlden ontdekken haar geheimen

Donderdag 07-11-2019
DAMWâLD - Maandag 11 november starten ondernemers in de omgeving van Noardlike Fryske Wâlden met de vierdaagse cursus ‘Gastheer van het Landschap’. Ze leren hoe het landschap is ontstaan en vooral wat daar nu nog van te zien is. Zodat ze hun gasten een unieke beleving kunnen bieden. Recreanten laten steeds vaker de aanwezigheid van natuur in de omgeving meewegen in de keuze voor hun verblijf. Horeca- of recreatieondernemers kunnen daar de vruchten van plukken. Door gasten te betrekken bij natuur, landschap en cultuurhistorie in de omgeving bieden zij hen een onvergetelijk verblijf en kunnen ze zich met hun bedrijf onderscheiden.

Het gebied de Noardlike Fryske Wâlden is misschien wel het best bewaarde geheim van Fryslân. Kenmerkend is het ‘smûke’ coulisselandschap met duizenden kilometers elzensingels, dykswâlen en honderden pingo’s. Het gebied heeft unieke flora en fauna en de biodiversiteit is hier bijzonder groot. Maar dat weten bezoekers vaak niet. En inwoners en ondernemers weten ook lang niet altijd dat ze in zo’n parel wonen en werken.

Tijdens de cursus leren de ondernemers daarom over landschap, natuur en cultuurhistorie. Kennen ze bijvoorbeeld het verhaal van de dobben en de singels? Hoe herken je de gekraagde roodstaart? En waar kun je de mooiste wandeling maken? In de cursus zit ook een module storytelling, waardoor ze handvatten krijgen om het verhaal op hun eigen unieke manier over te brengen op hun gasten. Na afloop krijgen de ondernemers een certificaat en een gevelbordje, waardoor het voor bezoekers direct zichtbaar is waar ze terecht kunnen voor meer informatie over het gebied. Deze cursus wordt gegeven door IVN Fryslân in opdracht van Vereniging Noardlike Fryske Wâlden en RegioMarketing Toerisme (RMT), met een financiële bijdrage van provincie Fryslân.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie