Onderzoeksraad geeft waarschuwing voor vaarroute nabij Waddenkust · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Onderzoeksraad geeft waarschuwing voor vaarroute nabij Waddenkust

vrijdag 01 november 2019

De Kustwacht is donderdag geïnformeerd over de door de Onderzoeksraad voor Veiligheid gegeven waarschuwing voor het varen met zeer grote schepen op de zuidelijke vaarroute nabij de Waddeneilanden, dezelfde vaarroute als dat van het containerschip MSC Zoe. De Kustwacht zend vanaf nu een navigatiebericht uit naar de scheepvaart.

In dat bericht staat dat bij slecht weer grote schepen kans hebben om de zeebodem te raken op de zuidelijke vaarroute nabij de Waddeneilanden. Een alternatieve route wordt aanbevolen. De komende tijd komt er meer detailinformatie over onder welke weersomstandigheden dit geld, maar ook specifieker de afmetingen van deze schepen. Dit om de waarschuwing concreter te maken. Verder kijkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat welke noodzakelijke stappen er op korte en lange termijn moeten worden genomen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?