Onrust rond vergunningen en fysiotherapie in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Onrust rond vergunningen en fysiotherapie in de Weekend Nieuwsshow

zondag 10 maart 2019

Zaterdag kwamen weer diverse onderwerpen voorbij tijdens de Weekend Nieuwsshow. Met raadslid Johan Talsma van ELP-NEF spraken we over de situatie rond de vergunningen voor Bierbrouwerij Dokkum. Door de ELP-NEF zijn opnieuw vragen gesteld over het ontbreken van de juiste horecavergunningen. De gemeente Noardeast-Fryslân gaat nu een handhavingstraject opstarten.

Gedeputeerde Johannes Kramer van de provinsje Fryslân vertelde in de uitzending waarom het juist wel belangrijk is om een Weidevogel-provincie te zijn en wat de provinsje hier aan kan doen. Over de problemen in de wereld van de fysiotherapie kwam Greetje Bosma- Winters namens Praktijk Fysiotherapie Kollum- Grijpskerk vertellen in de uitzending. Minister Bruins van medische zaken heeft afgelopen woensdag 6 maart een bezoek gebracht aan haar Fysiotherapie-praktijk in Kollum.

De ondernemer van de week was deze week Hendrik Dijkstra van Dijkstra Schroot en Metaal in Dokkum. Dirigent Ben Brunt van Popkoor Opus 3 gaf tekst en uitleg over een optreden samen met Clay Corners Bigband en de afterparty van DJ Peter Damstra in Theater Sense in Dokkum. Hans Kroodsma vertelde namens werkgroep ‘Twirre’ waarom het belangrijk is om samen acties te bedenken en uit te voeren om je eigen leefomgeving gezonder en mooier te maken. Op 13 maart wordt hier een bijeenkomst over georganiseerd in de theaterkerk in Nes. Aanmelden kan via de volgende website: www.twirredochmei.nl.

De Fryske Akademy heeft onlangs een rapport geschreven over de Fries-Nederlandse contactvariëteiten in Fryslân. Over de conclusies en aanbevelingen van dit rapport kwam onderzoeker Pieter Duijf van de Fryske Akademy meer vertellen. Hoe staan de inwoners van Noordoost Fryslân tegenover vaccinaties? Dat was de vraag die verslaggever Lammert Brouwer stelde in de ‘Op straat-rubriek’.

Op 21 maart vindt er een open dag plaats op de Burgerschool in Dokkum. Met Petra Spithorst blikten we hierop alvast vooruit. Museum Dokkum is op zoek naar vrijwilligers die met het net gerestaureerde draaiorgel ‘De Granaet’ van Dokkum op pad kunnen. Bennie van Boerum deed hier een oproep voor. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Museum Dokkum of de Facebookpagina van Dokkumer draaiorgel ‘De Granaet’. De prijsvraag werd deze week gesponsord door Groenteman Klaas van der Meer. De uitzending werd afgesloten met een column van Bauke Hoekstra.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Onrust rond vergunningen en fysiotherapie in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
Onrust rond vergunningen en fysiotherapie in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
Onrust rond vergunningen en fysiotherapie in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio