Ontknoping 1F: Wie verdrijft het kampioenspook? · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Ontknoping 1F: Wie verdrijft het kampioenspook?

vrijdag 26 mei 2023

DAMWÂLD – Het is inmiddels bij elke voetballiefhebber wel bekend maar de ontknoping in de eerste klasse F heeft zaterdag een ongekend spannend slot. Waar weken lang vier ploegen streden om de koppositie heeft Broekster Boys de afgelopen weken de zaak geheel op zijn kop gezet.

Pelikaan S en Oranje Nassau Groningen hebben al meerde jaren de wens om te promoveren. Blauw wit 34 heeft na de misgelopen promotie in de nacompetitie van vorig seizoen de wens uitgesproken om voor het kampioenschap te gaan en ONS wil de degradatie van vorig direct weer ongedaan maken met promotie. Broekster Boys eindigde vorig seizoen als 5e en daarvan werd gezegd dat het een bovengemiddelde prestatie was die niet zo maar even te evenaren was. Handhaving bleef na die 5e plaats nog steeds de 1e doelstelling zeker gezien de versterkte degradatieregeling van dit en komend seizoen en de versterkte selecties van de overige topteams.

Maar de afgelopen weken ging het fantastisch en liet de top 4 punten en steken vallen. Door de overwinningen van Broekster Boys op oa ONS Sneek en Blauw wit kreeg de dorpsploeg aansluiting en liet het kampioenspook zich plotseling zien in Damwâld. Promoveren naar de 4e divisie? Is dat zelfs mogelijk? Broekster Boys hoeft niet per se naar boven maar zal de kans zeker niet laten lopen. Het zou een kers op de taart van het duo Zwart/Dantuma zijn die sowieso nu al een fantastisch prestatie met Broekster boys hebben neergezet. Dat ligt voor de achtervolgende ploegen ws wel iets anders….. Twee weken terug werd door Broekster Boys voor het eerst de koppositie gepakt en dat heeft het voor aanvang van de laatste ronde nog steeds. Zonder zelf te spelen was afgelopen weekend het puntenverlies voor zowel ON, ONS en Blauw wit een wonder en werd de 1e stek behouden.

Komende zaterdag speelt BB uit tegen Winsum en zijn er diverse scenario’s mogelijk. Als Broekster Boys wint zal het hoogstwaarschijnlijk de titel pakken (en de 2e periode) want alleen Pelikaan s kan dan in punten gelijk komen maar moet dus het doelsaldo wegwerken. Een grote overwinning is voor hen nodig. Winsum speelt zelf nog voor de periode titel en heeft daarvoor een gelijkspel nodig tegen BB. En dat is gezien het programma ws voor Broekster Boys niet voldoende voor een titel of vervangende periode. Het is dus ongekend spannend en dus zal het kampioenspook zich zaterdag op minimaal 3 velden laten zien. Rûnwei Sport zal met Anton van der Meer live verslag doen voor RTV NOF van de ontknoping maar we verwachten ook bij de wedstrijd in Winsum zeker honderden toeschouwers. De aanhang van Broekster Boys zal groot zijn want de 2 beschikbare bussen zaten in een mum van tijd vol.

Kom Broekster Boys steunen zodat het bekende spook naar andere velden verdreven word en Broekster Boys geschiedenis kan schrijven.

Stand top 6
1 Broekster Boys 23-45 (+22)
2 Pelikaan S 23-45 (+17)
3 ONS Sneek 23-44 (+31)
4 Oranje Nassau 23-44 (+27)
5 Blauw Wit ’34 23-44 (+17)
6 Winsum 23-37 (+10)
Programma: (allen 15.00 uur)
Winsum – Broekster Boys
Pelikaan S – Oranje Nassau
ONS Sneek –Blauw wit

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio