VV Oostergo geniet niet lang van toetje · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

VV Oostergo geniet niet lang van toetje

zaterdag 02 juni 2018

Afgelopen zaterdag stond het toetje voor V.V. Oostergo op het programma. Door een keurige derde plek in de eindrangschikking van de 4de klasse C, had het vlaggenschip zich geplaatst voor de nacompetitie. Een nacompetitie waarbij je via twee wedstrijden kunt promoveren naar de 3de klasse. Tegenstander deze middag was het team van S.J.S. uit Stadskanaal.

Onze tegenstander van vanmiddag heeft jarenlang op hoog niveau gevoetbald en is inmiddels afgedaald naar de 4de klasse. Deze meer dan 500 leden tellende club, was via een toeristische route met de bus in Ee aangekomen, waar om klokslag half 3 dhr. Westerloo voor de eerste keer op zijn fluit blies. De eerste 5 minuten waren voor onze tegenstanders uit Stadskanaal. Daarna was de eerste helft voor V.V. Oostergo, zonder echt gevaarlijk te worden. Het leek of de elftallen elkaar nog af moesten tasten en dat de spelers nog moesten wennen aan de nieuwe posities in het veld. Het duo Haijema en Miedema had veel concessies moeten doen, omdat Sjoerd Zijlstra, Johannes Meinsma en Gerjan Mossel noodgedwongen door blessures vanaf de kant moesten toezien.

De tweede helft bood meer spektakel met het publiek als grote winnaar. Beide elftallen gingen vol op de aanval spelen, wat over en weer grote kansen opleverde. Het was aan de goed keepende Jelmer Hoekstra te danken dat het nog lang 0-0 bleef. Ook Julius de Jong kreeg een kans, maar helaas voor hem, belandde de bal aan de verkeerde kant van de paal.

In de 60ste minuut was het raak voor onze gasten, uit een corner kon Jan Springer vrij uit in de verre hoek raak koppen. Oostergo moest op zoek naar de gelijkmaker. In de 72ste minuut mocht Halbe Mossel vanaf 20 meter aanleggen voor een vrije trap, met een perfect genomen vrije trap in de linkerkruising liet Halbe de vele supporters juichen. Hierna volgden nog vele kansen over en weer, maar geen doelpunten en dus volgde er een verlenging.

De eerste echte grote kans was voor S.J.S. Na een duel tussen twee spelers, besloot Westerloo S.J.S. een penalty toe te kennen. Echter deze belandde op de paal, zodat er nog hoop was voor Oostergo. Wederom kreeg Halbe Mossel, nu vanaf 25 meter, de kans om een vrije trap tot doelpunt te promoveren. Ook dit keer krulde hij de bal om de muur, ditmaal in de verre hoek, keeper kansloos en Oostergo kwam op voorsprong. In de tweede helft van de verlenging was het echter S.J.S. wat de klok sloeg. Een prachtig afstandschot van Kay Rijkens betekende de 2-2 en in de 117de minuut werd het mooiste doelpunt gemaakt van de wedstrijd.

Vanaf 25 meter verraste Kelvin Oosting de Oostergo goalie met een prachtige lob. 2-3 op het scorebord, met nog 3 minuten te gaan. Oostergo vocht wat het waard was, maar het mocht helaas niet baten. En zo kwam er een einde aan het seizoen 2017/2018. Een prachtig seizoen waarbij hele goede wedstrijden werden afgewisseld met iets mindere. We wensen S.J.S. veel succes tijdens de volgende wedstrijd in en tegen V.I.O.D.

© Verslag: Oostergo-SJS

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00