Oostergo speelt gelijk tegen VenV’68 · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

Oostergo speelt gelijk tegen VenV’68

zaterdag 18 april 2015

Prima weersomstandigheden en een prachtig veld waren de ingrediënten voor een spannende pot voetbal tussen Oostergo en VenV’68 uit Garyp. De gasten zijn nog druk in de race voor de tweede periode titel. Oostergo verdedigd de derde plek in de competitie, en hoe raar het ook klinkt, een periode titel is voor het team uit Ee ook nog niet uitgesloten.

In de eerste helft was het Oostergo dat goed van start ging. Na tien minuten spelen een snelle aanval van de gasten over de linker flank. Deze snelle actie werd beheerst afgemaakt. 0-1. Daarna mocht Oostergo speler Sjoerd Zijlstra niet klagen dat hij slechts een gele kaart kreeg voor het tegenhouden van een doorgebroken speler. De vrije trap net buiten de 16 werd prima gepakt door keeper Jelmer Hoekstra. De gasten hadden op 0-2 kunnen komen maar raakten de bovenkant van de lat. Hierna kreeg Oostergo tal van mogelijkheden. Dirk Jan Schreiber miste twee prima kansen en ook Lars de Jong en Lieuwe Sijtsma schoten niet raak.

Na de thee pauze was het één richting verkeer en was het Oostergo dat met snelle aanvallen veelvuldig gevaarlijk was. De gelijkmaker hing in de lucht en het was Julius de Jong die op aangeven van Lieuwe Sytsma raak schoot in tweede instantie in de tweeënzestigste minuut, 1-1. Oostergo nam meer risico en speelde meer en meer pressie voetbal. De gasten konden hier moeilijk mee omgaan en het spel werd harder. Dit resulteerde in enkele gele kaarten voor beide teams van de overigens goed leidende Dijkstra. Doelpuntmaker Julius de Jong kreeg de kans van de wedstrijd maar schoot uit een lastige hoek op een leeg doel naast.

Met nog wat blessure tijd op de klok probeerde keeper Jelmer Hoekstra met een verre trap de spitsen te bereiken. Hierbij werd hij onderuit getrapt door een speler van VenV’68. Dijkstra was onverbiddelijk en toonde de rode kaart. Het kwam in de laatste minuten nog tot enkele mogelijkheden maar de keeper van de gasten stond op de juiste plek. Even voor half vijf klonk het eindsignaal. Beide teams moesten het vandaag doen met een punt. Volgende week speelt Oostergo bij en tegen Eastermar die vandaag van koploper ODV won.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00