‘Op reis’ met BEVETRA horsetransport uit Kollumerzwaag

Donderdag 10-10-2019
KOLLUMERZWAAG - Donderdagmorgen ging groep 3b van cbs ‘de Stapstien’ uit Kollumerzwaag in het kader van de Kinderboekenweek die het thema ‘Reis mee’ dit jaar heeft, een bezoek brengen aan het bedrijf van de ouders van klasgenoot Cornelis: Piet en Alina Beerda.

Zij reizen door heel Europa en verder met paarden van land naar land. In hun stallen staan deze week paarden uit Spanje. De kinderen konden de grote (vracht-)auto’s en karren bekijken waarin de paarden worden vervoerd en ze keken hierbij hun ogen uit. Wanneer de familie soms wel een week op reis is, slapen ze in echte bedden en hebben ze in de auto ook een keukentje en douche! Eigenlijk is de auto dus ook hun huis.

Alle kinderen mochten even achter het stuur van de auto’s en daarmee werd de buurtwakker geschud door het aanhoudend claxonneren. In de stallen werden de vele paarden bewonderd, de paardendouche bekeken en daarna werd er nog eventjes fijn (paardje) gespeeld of gevoetbald.

De kinderen kregen aan het einde van de morgen allemaal ranja en werden getrakteerd op patat uit een echte kraam van Gommers! Al met al een zeer geslaagde morgen die mogelijk werd gemaakt door BEVETRA horsetransport en familie en TAXI NOF die 2 Taxibusjes beschikbaar stelde zodat deze reis kon worden gemaakt.

terug naar overzicht
‘Op reis’ met BEVETRA horsetransport uit Kollumerzwaag‘Op reis’ met BEVETRA horsetransport uit KollumerzwaagMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie