Opendag bij Creatief Centrum DeGroen

Dinsdag 13-08-2019
DOKKUM - Zaterdag 31 augustus a.s. staan de deuren open bij het nieuwe Creatieve Centrum DeGroen! in de voormalige Basisschool aan de Van Kleffenstraat. De oude Groen van Prinstererschool biedt onderdag aan 11 kunstenaars met een breed aanbod van activiteiten.

Van beeldhouwen tot yoga – er is voor elk wat wils. Tijdens de open dag worden demonstraties en workshops aangeboden. Er kan kennis worden gemaakt, rondgesnuffeld worden en er is muziek en een hapje en een drankje. Behalve een goede werkplek voor de kunstenaars staat maatschappelijke betrokkenheid voorop bij DeGroen! In het nieuwe Wijklokaal is een huiskamer ingericht voor bewoners van de Hoedemakerspolder, die daar fijne bijeenkomsten kunnen organiseren.

Het initiatief voor een nieuw creatief centrum werd genomen door keramiste Janne Hamstra en beeldhouwster Hepie de Haan die in januari hun ateliers in gebruik namen. Vanaf juli is DeGroen! uitgebreid met tekenen en schilderen (Hetty Combs), fotografie en video (Peter Sauermann), schilderen (Bart van der Zant), muziek (Onno Loonstra), schilderen (Andre Kamstra), theater en toneel (Ruth Hanemaayer), yoga (Gretha Praamstra) en dans (Yga Wagenaar).

In september start het nieuwe cursusseizoen. Informatie en inschrijving kan ook tijdens de opendag Creatief Centrum DeGroen! op zaterdag 31 augustus a.s. van 11:00 tot 18:00 uur. Publiek is van harte welkom.

terug naar overzicht
Zaterdag 31 augustus opendag bij DeGroen
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie