Opendag bij Creatief Centrum DeGroen · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Opendag bij Creatief Centrum DeGroen

dinsdag 13 augustus 2019

Zaterdag 31 augustus a.s. staan de deuren open bij het nieuwe Creatieve Centrum DeGroen! in de voormalige Basisschool aan de Van Kleffenstraat. De oude Groen van Prinstererschool biedt onderdag aan 11 kunstenaars met een breed aanbod van activiteiten.

Van beeldhouwen tot yoga – er is voor elk wat wils. Tijdens de open dag worden demonstraties en workshops aangeboden. Er kan kennis worden gemaakt, rondgesnuffeld worden en er is muziek en een hapje en een drankje. Behalve een goede werkplek voor de kunstenaars staat maatschappelijke betrokkenheid voorop bij DeGroen! In het nieuwe Wijklokaal is een huiskamer ingericht voor bewoners van de Hoedemakerspolder, die daar fijne bijeenkomsten kunnen organiseren.

Het initiatief voor een nieuw creatief centrum werd genomen door keramiste Janne Hamstra en beeldhouwster Hepie de Haan die in januari hun ateliers in gebruik namen. Vanaf juli is DeGroen! uitgebreid met tekenen en schilderen (Hetty Combs), fotografie en video (Peter Sauermann), schilderen (Bart van der Zant), muziek (Onno Loonstra), schilderen (Andre Kamstra), theater en toneel (Ruth Hanemaayer), yoga (Gretha Praamstra) en dans (Yga Wagenaar).

In september start het nieuwe cursusseizoen. Informatie en inschrijving kan ook tijdens de opendag Creatief Centrum DeGroen! op zaterdag 31 augustus a.s. van 11:00 tot 18:00 uur. Publiek is van harte welkom.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 10:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 10:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact