Opendag op de Aak van Moddergat in Dokkum

Vrijdag 30-08-2019
DOKKUM - Zaterdag 7 september, tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum, organiseren de vrijwilligers van de Aak, een replica van een 19e eeuws vissersschip, uit Moddergat een open dag. Iedereen is van harte welkom aan boord van dit houten schip dat in Moddergat is gebouwd.

Het doel van de open dag is om meer mensen te binden aan het schip, als donateur, vriend of sponsor. Maar ook vrijwilligers worden gezocht om te helpen met rondvaarten of onderhoud. Het is belangrijk om met dit schip de geschiedenis van de visserij van Paesens-Moddergat en alle andere plekken aan de Friese Waddenkust te vertellen. Met de Aak is de geschiedenis voor een deel te beleven.

De vroegere vissersvloot van Moddergat zocht tijdens de wintermaanden een veilig heenkomen in de havens van Ezumazijl en Dokkum. Daarom maakt het bezoek van de Aak aan Dokkum een logische, maar ook een bijzonder gebeurtenis. Tussen de andere (historische) schepen tijdens de Admiraliteitsdagen belooft het een mooie dag te worden.

Vrijwilligers staan tussen 11.00 en 15.00 uur klaar met een kopje koffie en een hoop (sterke) verhalen. De Aak ligt aan de Diepswal in de buurt van Museum Dokkum.

terug naar overzicht
Opendag op de Aak van Moddergat in Dokkum
© Foto's: RTV NOF

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie