Opendag op de Aak van Moddergat in Dokkum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Opendag op de Aak van Moddergat in Dokkum

vrijdag 30 augustus 2019

Zaterdag 7 september, tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum, organiseren de vrijwilligers van de Aak, een replica van een 19e eeuws vissersschip, uit Moddergat een open dag. Iedereen is van harte welkom aan boord van dit houten schip dat in Moddergat is gebouwd.

Het doel van de open dag is om meer mensen te binden aan het schip, als donateur, vriend of sponsor. Maar ook vrijwilligers worden gezocht om te helpen met rondvaarten of onderhoud. Het is belangrijk om met dit schip de geschiedenis van de visserij van Paesens-Moddergat en alle andere plekken aan de Friese Waddenkust te vertellen. Met de Aak is de geschiedenis voor een deel te beleven.

De vroegere vissersvloot van Moddergat zocht tijdens de wintermaanden een veilig heenkomen in de havens van Ezumazijl en Dokkum. Daarom maakt het bezoek van de Aak aan Dokkum een logische, maar ook een bijzonder gebeurtenis. Tussen de andere (historische) schepen tijdens de Admiraliteitsdagen belooft het een mooie dag te worden.

Vrijwilligers staan tussen 11.00 en 15.00 uur klaar met een kopje koffie en een hoop (sterke) verhalen. De Aak ligt aan de Diepswal in de buurt van Museum Dokkum.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?