Opening compact ziekenhuis De Sionsberg

Zaterdag 01-02-2014
DOKKUM - Zaterdagmiddag was de feestelijke opening van het in korte tijd gerealiseerde compacte ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Het gebeuren werd druk bezocht. Directeur Jelle Nutma opende het ziekenhuis, waarna burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel een toespraak hield. Bij de ceremonie was ook een bijzondere rol voor basisschoolkinderen weggelegd, zij hadden poppen gemaakt die door het ziekenhuis stonden als versiering.

Dave en Laura van de Twine maakten de mooiste,  zij mochten daarom mee drukken op de rode knop om het vernieuwde ziekenhuis officieel te heropenen. Hierna volgde een spectaculair optreden van een muziek- en dansgroep. Belangstellenden mochten daarna een rondgang doen door De Sionsberg. De poliklinieken zitten niet meer aan de rechterzijde van het ziekenhuis, maar zitten nu aan de linkerzijde van de hoofdingang.

De tijd dat patiënten tijdens hun onderzoek uitkeken op plafonds met gaten of vochtplekken is definitief voorbij. Een ingrijpende reorganisatie en de modernisering van het ziekenhuis waren nodig om een nieuwe toekomst voor De Sionsberg op te bouwen.

terug naar overzicht
Directeur Nutma samen met WaandersOpening compact ziekenhuis De SionsbergMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Lucas Jousma

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie