OPINIE: Gaswinning en fracken bij Pieterzijl-Oost · Foto('s): 

OPINIE: Gaswinning en fracken bij Pieterzijl-Oost

zaterdag 07 april 2018

INGEZONDEN

Donderdag 5 april j.l. was er een informatiebijeenkomst in Pieterzijl. Deze bijeenkomst was georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken. Heel veel medewerkers van de NAM gaven voorlichting over de gaswinning, fracken en de eventuele gevolgen hiervan. Vreemd dat de NAM de voorlichting doet, immers de bijeenkomst was georganiseerd door het Ministerie. Minister Wiebes(VVD), kondigde vorige week aan dat de aardgaswinning in ons land op termijn tot nul wordt teruggebracht. Bij Pieterzijl-Oost is dus een vergunning afgegeven tot gaswinning, onbegrijpelijk.

Tevens werd voorlichting gegeven over fracking. Een zeer omstreden methode. Bij fracken worden onder meer chemicaliën de grond in gespoten. Doordat dit onder hoge druk gebeurt, kunnen de laatste restjes gas worden gewonnen. De rijksoverheid legt de NAM geen strobreed in de weg, omdat gevaar voor mens en dier niet zou zijn aangetoond.

De provincie Groningen en de gemeenten Kollumerland c.a., Zuidhorn en het waterschap hebben bezwaar gemaakt, echter tevergeefs. Als deze publieke organisaties al geen poot aan de grond krijgen, wat hebben zienswijzen dan nog voor nut. De inwoners van o.a. de dorpen Pieterzijl, Visvliet, Grijpskerk, Munnekezijl, Kollumerpomp, Warfstermolen en Burum maken zich terecht zorgen. Eigenlijk staat minister Wiebes en het hele kabinet te liegen. Er wordt aangekondigd dat er geen gaswinning meer zal plaatsvinden, terwijl ondertussen de kleine gasvelden worden leeggehaald. Het vertrouwen in de landelijke overheid is volledig weg en men moet zich diep schamen.

Sjoerd Keizer, Triemen

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?